Erişilebilirlik

Gençlerin Tercihi Bernie Sanders


Gençlerin Tercihi Bernie Sanders
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:18 0:00

New Hampshire eyaletinin Manchester kentindeki Demokrat Parti etkinliğine heyecan hakimdi. Birçok genç gibi bu seçmenler de Bernie Sanders’ı destekliyor.

20’li yaşlardaki Nick Cimellaro, Karli Griffin ve Cameron Hampton için Sanders’ın eğitim yoluyla fırsat eşitliği yaratılması mesajı çok önemli.

Nick Cimellaro, Sanders'ın halkın adamı olduğunu söylerken, Karli Griffin, eğitim kredisi borçları konusundaki düşüncelerini beğeniyor. Cameron Hampton da Sanders'ın üniversite ücretleri üzerine planları olmasını önemli buluyor.

Sanders’ın gelir adaletsizliğine ilişkin mesajı ve devlet üniversitelerini ücretsiz hale getirme vaadi, Sanders’la aralarında büyük yaş farkı olsa da gençleri etkiliyor.

Saint Anselm Üniversitesi’nden Profesör Chris Galdieri, “Gençler mezun olduktan sonra nasıl bir dünyayla karşılaşacaklarını düşünüyor. Üniversite borçları ve iş imkanlarının kısıtlı olması gençleri kaygılandırıyor” diyerek bu durumu açıklıyor.

Ancak gençlerin bu konularla ilgilenmeleri, sandık başına gidecekleri anlamına gelmiyor. 2014’te 18-29 yaş arası seçmenlerin sandık başına gitme oranı son 40 yılın en geri seviyesi olan yüzde 20’ye düşmüştü.

İlk kez oy kullanacak olan Lilly Johnson’un tercihi Sanders değil, daha gerçekçi ve deneyimli gördüğü Hillary Clinton.

Seçmen Susan Donner da, kadınları ilgilendiren konularda yaptığı çalışmalar nedeniyle Clinton’u destekliyor.

Hillary Clinton, sadece New Hampshire’da değil sonrasında da gerçek değişim için deneyimin önemine inanan Susan Donner gibi seçmenlerin desteğine güveniyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG