Erişilebilirlik

Gençler Arasında Twitter 1 Numara


Piper Jaffray adlı finans firması tarafından yapılan anket, Amerikalı gençlerin yüzde 26’sının Twitter’ı en önemli sosyal paylaşım ağı olarak gördüklerini gösteriyor. Facebook ise, gençlerin sadece yüzde 23’ü tarafından tercih ediliyor

Amerikalı gençler arasında yapılan yeni bir araştırmaya göre Twitter en popüler sosyal paylaşım sitesi olarak Facebook’u geçmiş durumda.

Yeni araştırma, Amerikan gençliğinin sosyal medya konusundaki tutumunu değiştirdiğini gösteriyor. Facebook bu durumdan pek memnun olmayabilir.

Piper Jaffray adlı finans firması tarafından yapılan anket, Amerikalı gençlerin yüzde 26’sının Twitter’ı en önemli sosyal paylaşım ağı olarak gördüklerini belirledi. Yüzde 10 azalma gösteren Facebook, gençlerin sadece yüzde 23’ü tarafından tercih ediliyor.

Kısa süre once Twitter 1 milyar dolarlık borsa açılımı yapacağını açıklamıştı. 218 milyon kullanıcısı olan ve geçen yıl 316 milyon dolar ciro elde eden Twitter’in bu kararı şirketin hızla büyüdüğünün göstergesi.

Piper Jaffray sosyal medya uzmanı Gene Munster, yine de Facebook’un şu anda avantajlı konumda olduğunu, fotoğraf ve video paylaşım ortamı Instagram’ı satın almakla mantıklı bir yatırım yaptığını söylüyor: “Instagram’ın yatırım anlamında çok katkısı oldu. Herhalde doğru bir değerlendirme yapmak için Facebook’a ve Instagram’a birlikte bakmak gerekli.”

Instagram’ın katkısıyla Facebook’un Amerikalı gençler arasında popülaritesi 7 puan artarak Twitter’la eşitlendi.

Twitter, Facebook ve İnstagram kullanımı diğer sosyal medya platformalarının çok üzerinde. Kullanıcıların yüzde 10’undan azı Tumblr, Google+, ya da Pinterest’i en çok kullandıkları platform olarak seçmiş.

Piper Jaffray uzmanı Steph Wissink anketin sonuçlarının küresel bir değişimin göstergesi olabileceğini söylüyor: “Anketimiz yerel odaklı ama uluslararası ortamla yerel ortamdaki değişiklikler arasında yavaş yansıyor olsa da kesinlikle bir bağ var.”

Finans firmasının anketi gençlerin teknolojiden modaya birçok konuda tercihlerini ölçtü. Sosyal medyadaki bu değişimin yanısıra, anket gençler arasında Iphone kullanımının ilk kez yüzde 50’nin üzerine çıktığını da gösteriyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG