Erişilebilirlik

Gabriel Garcia Marquez Öldü


87 yaşında ölen Colombiyalı yazar Gabriel Garcia Marquez, Mexico City’de yaşıyordu.
87 yaşında ölen Colombiyalı yazar Gabriel Garcia Marquez, Mexico City’de yaşıyordu.

Nobel Edebiyat ödüllü dünyaca ünlü Colombiyalı yazar, Yüzyıllık Yalnızlık ve Kolera Günlerinde Aşk gibi eserleriyle tüm dünyada büyük üne kavuşmuştu

Nobel ödüllü ünlü edebiyatçı Gabriel Garcia Marquez 87 yaşında Mexico City’de hayatını kaybetti. Colombiyalı yazar, Yüzyıllık Yalnızlık ve Kolera Günlerinde Aşk gibi eserleriyle tüm dünyada büyük üne kavuşmuştu.

17’inci yüzyılda yaşayan İspanyol yazar Cervantes’ten sonra İspanyolca yazan en meşhur edebiyatçı olan Garcia Marquez, Batı'da Mark Twain ve Charles Dickens düzeyinde bir üne sahipti.

Garcia Marquez’in romanları İncil dışında İspanyolca basılan tüm kitapların sayısını geride bıraktı. Günlük hayatı fantastik unsurlarla birleştiren “büyülü gerçekçilik” akımının öncülerinden oldu. Bu akımın en önemli ürünü 1967 yılında kaleme aldığı Yüzyıllık Yalnızlık romanıydı. Roman 25 dilde 50 milyonun üzerinde sattı.

Colombiyalı yazar, kaleme aldığı roman ve kısa öyküleri sayesinde 1982 yılında Nobel Edebiyat Ödülü aldı. Gabriel Garcia Marquez ödülü kazandığında Latin Amerika’yı “doyumsuz güzelliğin kaynağı, üzüntü ve güzellikle dolu bir yer” diye tanımlamıştı.

Gabriel Garcia Marquez, Mexico City’de yaşıyordu.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG