Erişilebilirlik

“Türkiye Fulbright Eğitim Komisyonu Geleceğin Liderlerini Yetiştiriyor”


“Türkiye Fulbright Eğitim Komisyonu Geleceğin Liderlerini Yetiştiriyor”
“Türkiye Fulbright Eğitim Komisyonu Geleceğin Liderlerini Yetiştiriyor”

1949 yılında kurulan Türkiye Fulbright Eğitim Komisyonu, Türk öğrencilerle bilimadamlarına Amerikan üniversitelerinde okuma ve araştırma yapmaları için karşılıksız burs veriyor

Türkiye Fulbright Eğitim Komisyonu Başkanı Profesör Ersin Onulduran, “Türkiye Fulbright Eğitim Komisyonu geleceğin liderlerini yetiştiriyor” dedi.

1949 yılında kurulan Türkiye Fulbright Eğitim Komisyonu, Türk öğrencilerle bilimadamlarına Amerikan üniversitelerinde okuma ve araştırma yapmaları için karşılıksız burs veriyor.

2009'da kuruluşunun 60’ncı yılını kutlayan Fulbright Eğitim Komisyonu'nun Türk ve Amerikan hükümetlerinin ortak fonlarıyla sağlanan burslarından, 1949'dan bu yana, 1000’den fazla Amerikalı ile 3000'den fazla Türk öğrenci ve araştırmacı yararlandı.

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Başkanı Profesör Dr. Ersin Onulduran, 24 yıldır Türkiye Fulbright Eğitim Komisyonu Başkanı. Profesör Onulduran, burs programının Türk-Amerikan ilişkilerinin gelişmesine, iki ülke halklarının birbirlerini daha iyi tanıma ve anlamalarına yardımcı olduğunu söylüyor.

Onulduran’a göre, kültürel değişim programları çağımızda karşılıklı anlayış ve hoşgörüyü geliştirmekte kullanılması gereken en başarılı yöntem. Fulbright programı geleceğin liderlerini yetiştiren yararlı bir eğitim değişimi.

Profesör Onulduran ile Hülya Polat ile konuştu.



Fulbright’ın Türk öğrencilere verdiği burslarla ilgili ayrıntılı bilgiyi aşağıdaki internet adresinde bulabilirsiniz:

http://www.fulbright.org.tr/tr/turk

XS
SM
MD
LG