Erişilebilirlik

Fransa Rus Donanmasına Gemi Teslimatını Durdurdu


Rusya'ya teslim edilmesi beklenen Vladivostok gemisi Fransa'nın Saint-Nazaire limanında bekletiliyor
Rusya'ya teslim edilmesi beklenen Vladivostok gemisi Fransa'nın Saint-Nazaire limanında bekletiliyor

Fransa, Ukrayna krizine müdahale etmeyi sürdüren Rusya’ya sattığı bir savaş gemisinin teslimatını “ikinci emre kadar” durdurdu.

Fransa Savunma Bakanı Jean-Yves LeDrian, Varşova’da yaptığı açıklamada, Ukrayna’daki krizin devam etmesinden dolayı, ülkesinin Rusya’ya sattığı Mistral sınıfı helikopter gemilerinden ilkini n teslimatını “ikinci emre kadar” askıya aldıklarını bildirdi.

Cumhurbaşkanı François Hollande’ın ofisi kararı doğruladı.

Polonya Savunma Bakanı Tomasz Siemoniak’la ortak basın toplantısı düzenleyen Le Drian ayrıca ülkesinin askeri tatbikata katılmak amacıyla Polonya’ya zırhlı birlik göndereceğini açıkladı.

Rusya’nın bu yılın başında Kırım’ı ilhak etmesinin ve ardından da Ukrayna’daki Moskova yanlısı ayrılıkçı militanlara destek vermesinin ardından Fransa, bu teslimatı yapmaması konusunda büyük baskı altındaydı.

Rusya Ukrayna’daki ayrılıkçı çatışmalara destek vermediğini savunuyor. Çatışmalar Nisan ayından bu yana 4 bin 300 kişinin ölümüne yol açtı.

Hollande’ın ofisinden yapılan açıklamada da Ukrayna’daki mevcut durumun geminin teslimatına uygun olmadığı bildirildi.

Vladivostok olarak adlandırılan Mistral sınıfı helikopter gemisi Rusya için özel inşa edilmişti. İki ülke 2011 yılında geminin teslimatı için 1,6 milyar dolarlık anlaşmaya imza atmıştı.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:44 0:00
XS
SM
MD
LG