Erişilebilirlik

FİFA Yetkilisi ABD'de Mahkemeye Çıkarıldı


Jeffrey Webb duruşmaya çıkarıldıktan sonra 10 milyon dolar kefaletle serbest bırakıldı. 50 yaşındaki Webb hem İngiliz hem de Cayman Adaları vatandaşı
Jeffrey Webb duruşmaya çıkarıldıktan sonra 10 milyon dolar kefaletle serbest bırakıldı. 50 yaşındaki Webb hem İngiliz hem de Cayman Adaları vatandaşı

FIFA eski Başkan Yardımcısı Jeffrey Webb New York’ta çıkarıldığı mahkemede suçsuz olduğunu savundu. Webb, Amerika’nın dev uluslararası yolsuzluk soruşturması kapsamında İsviçre’den iade edilmişti.

Webb duruşmaya çıkarıldıktan sonra 10 milyon dolar kefaletle serbest bırakıldı. 50 yaşındaki Webb hem İngiliz hem de Cayman Adaları vatandaşı. Webb’in Amerikan vatandaşı eşi ve diğer akrabaları da kefalet kağıtlarına imza attı.

Jeffrey Webb ve 14 zanlı, 150 milyon dolarlık rüşvet iddialarıyla ilişkilendiriliyor. Zürih’te gözaltında tutulan Webb, Amerika’ya iadesine itiraz etmeyeceğini açıklamıştı. Ancak Zürih’te gözaltında tutulan altı diğer FİFA yöneticisi, ABD’ye iadelerine itiraz süreci başlattı.

Amerikalı savcılar, zanlıların Dünya Kupası futbol organizasyonlarının düzenlenmesi, bunların yayın haklarının dağıtımı ve diğer futbol turnuvalarının düzenlenmesiyle ilgili olarak 24 yıl süresince rüşvet almakla suçlanıyor.

ABD’de açılan davanın ardından Jeffrey Webb FİFA başkan yardımcılığından ve Kuzey, Orta ve Karayip bölgesini temsil eden CONCACAF başkanlığından alındı.

İsviçre de 2018 ve 2022 dünya kupalarının Rusya ve Katar’a verilmesi süreçlerinde kötü yönetim ve para aklama iddialarını soruşturuyor. Soruşturma kapsamında 53 ayrı para aklama iddiası değerlendiriliyor.

Mevcut soruşturmalardan dolayı FİFA 2026 Dünya Kupası’nı düzenleyecek ülkeyi belirleme kararını erteledi. Karar 2017’de FİFA yetkililerinin Malezya’da düzenleyeceği toplantıda verilecekti.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG