Erişilebilirlik

Feribottan Sağ Çıkan Müdür Yardımcısı İntihar Etti


Güney Kore açıklarında önceki gün batan ve içindeki 300’e yakın öğrenciden hala haber alınamayan feribotun içinden sağ kurtarılan lisenin müdür yardımcısının kendini asarak yaşamına son verdiği bildiriliyor

Yetkililer, feribotta mahsur kalan 270 kişinin sağ kurtulma umudunun azaldığını bildiriyor.

52 yaşındaki müdür yardımcısı Kang Min-kyu, en az 325 öğrencinin katıldığı turu idare ediyordu. Kang, sağ kurtulanların ve kurban yakınlarının kaldığı Jindo adasındaki bir spor salonunun dışında bir ağaçta kemeriyle asılmış halde bulundu. Cesedin yanında “sağ kurtulduğu için kendini suçlu hissettiği” yazılı bir not da bulundu.

Kazada resmi ölü sayısı halen 28 olarak açıklandı. 179 kişiyse sağ kurtuldu. Aniden yan yatan ve sulara gömülen gemide mahsur kalanların hayatlarından umut kesilmiş durumda. Kaza gecesi bölgede yoğun sis olduğu bildirilmekle birlikte sisin kazaya neden olup olmadığı açıklık kazanmış değil.

Güney Kore’nin güney kıyısı açıklarında 475 yolcu ve mürettebatla batan geminin kaptanı da incelemeye alındı. Soruşturma görevlileri kaptan Lee Joon-seok’un kaza anında dümen başında olmadığını bildiriyor. Yetkililer, geminin aniden yana kırıp devrildiği ve battığı sırada dümende kaptanın yardımcılarından birinin olduğunu açıkladı. Ayrıca kaptanın gemiyi ilk terk edenler arasında olduğu iddiası da inceleniyor.

Feribotta seyahat eden Danwon Lisesi öğrencileri kaza sırasında tatil amacıyla Jeju adasına gidiyordu. Kazanın olduğu sırada yolculara panik olmayıp koltuklarından ayrılmamaları yönünde yapılan anonsun ölü sayısının artmasına yol açtığı düşünülüyor.

Kurtarma görevlileri ve dalgıçlar, kayıpları aramak için sert akıntıyla mücadele ediyor. Ayrıca bölgede deniz suyunun bulanık olmasından dolayı görüş mesafesinin de dar olduğu bildiriliyor.

Başkan Barack Obama, kazada ölenlerin yakınlarına başsağlığı diledi. Obama gelecek hafta bölge turu kapsamında Güney Kore’ye yapacağı ziyarette anma törenlerine de katılacak.

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG