Erişilebilirlik

ABD'de Gösteriler Sürerken Polis Memuru İstifa Etti


LUNDI.&nbsp;Les Sud-africains vont pouvoir faire commerce de la corne de rhinocéros.<br />
<br />
<a href="http://www.voaafrique.com/a/les-sud-africains-vont-pouvoir-faire-commerce-de-la-corne-de-rhinoceros/3342337.html" target="_blank">Lire l&#39;article ici.</a>
LUNDI.&nbsp;Les Sud-africains vont pouvoir faire commerce de la corne de rhinocéros.<br /> <br /> <a href="http://www.voaafrique.com/a/les-sud-africains-vont-pouvoir-faire-commerce-de-la-corne-de-rhinoceros/3342337.html" target="_blank">Lire l&#39;article ici.</a>

Silahsız bir siyah genci öldürmesi Amerika'da protesto gösterilerine yol açan Darren Wilson istifa mektubunda görevde kalmasının diğer polisler ve kent halkı için tehlike yaratacağını belirtiyor

Amerika’da silahsız siyah bir genci öldürmesi protesto gösterilerine yol açan beyaz polis memuru Darren Wilson istifa etti.

Wilson’un avukatı Ferguson emniyetine verilen istifa dilekçesinin heamen yürürlüğe girdiğini açıkladı. Wilson Ağustos ayında 18 yaşındaki Micheal Brown’u vurarak öldürmesinden beri idari izinde bulunuyordu.

The St. Louis Dispatcher gazetesi tarafında yayınlananistifa mektubunda Wilson görevde kalmasının diğer polis memurlarını ve Ferguson halkı için tehlike yaratacağını, istifasının topluma yaraları sarma fırsatı getireceğini umut ettiğini belirtiyor.

Jüri üyelerinin polis memuru Darren Wilson’un yargılanmaması yönünde karar almasından bu yana Ferguson, zaman zaman şiddet olaylarının da yaşandığı gösterilere sahne oluyor.

Son gösteride catışmaları izleyen basın mesupları iki tarafın attığı gözyaşartıcı gaz ve taşlar arasında kaldı

Başkent Washington’un tarihi Georgetown semti ve yakındaki bir alışveriş merkezinde de Ferguson’da yaşananları protesto eden bir eylem düzenlendi. Göstericiler, özellikle Noel tatili öncesi tüketicilerin toplandığı alışveriş merkezlerinde gösteriler düzenliyor.

Siyah Amerikalıların haklarını savunan NAACP örgütü, Ferguson Emniyeti’nin yönetiminin değişmesi, ulusal düzeyde de polisin tavrının ve yaklaşımının reformdan geçirilmesi çağrısında bulunuyor.

STÜDYO VOA

BM’den Gazze’de ‘kıtlık’ uyarısı – 18 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG