Erişilebilirlik

ABD'deki Çatışmalara Ulusal Muhafızlar Çağrıldı


Ferguson'da gece çıkan çatışmalarda bir gösterici gözyaşartıcı bomba kutusunu polise doğru tekmelerken
Ferguson'da gece çıkan çatışmalarda bir gösterici gözyaşartıcı bomba kutusunu polise doğru tekmelerken

Missouri eyaleti valisi Ferguson kentinde bir haftadır süren protesto gösterilerinin şiddet olaylarına dönüşmesi üzerine Ulusal Muhafız birliklerini çağırdı.

Vali Jay Nixon gece polis ile sokağa çıkma yasağına uymayan protestocular arasında yine çatışma çıkması üzerine Ulusal Muhafız birliklerine kente girmeleri emri verdi.

Ferguson’da silahsız bir siyah gencin 9 Ağustos’ta bir beyaz polis tarafından vurularak öldürülmesinin ardından her gün protesto gösterileri düzenleniyor.

Zırhlı araçlar eşliğinde gaz maskeleri takmış çelik yelekli polisler kalabalığı dağıtmak için gözyaşartıcı bomba attı.

Bir polis yetkilisi bazı protestocuların molotof kokteyli fırlattıkları, ateş açtıkları, dükkanları kırıp döktükleri ve yağmaladıklarını söyledi.

Missouri eyalet polisi Pazar günü güvenlik güçlerinin güvenliği açısından sert karşılık vermek zorunda kaldıklarını bildirdi.

Polis gösteriler sırasında bir kişinin açılan ateş sırasında ağır şekilde yaralandığını , olayın gösterilerle ilgisi olmadığını sandıklarını da açıkladı.

Missouri Valisi Jay Nixon, daha önce olağanüstü hal ve sokağa çıkma yasağı ilan etmişti.

Nixon, sokağa çıkma yasağının ifade özgürlüğünü kısmayı değil, çevreye zarar veren yağmacıları engellemeyi amaçladığını bildirmişti.

Son şiddet olayları, polis tarafından öldürülen 18 yaşındaki genç Michael Brown’un bir dükkan soygununa karışmış olabileceğine işaret eden videoyu kamuoyuna açıklamasını izliyor. Videoda Brown olduğu bildirilen bir gencin elinde bir puro paketiyle çıkmadan önce dükkan çalışanını tartakladığı görülüyor. Olaydan kısa bir süre sonra Brown polis tarafından birkaç el ateş edilerek vurulmuştu.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG