Erişilebilirlik

Ferguson'da Gerginlik Devam Ediyor


Ferguson Olaylarının 1'inci Yıldönümü
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:36 0:00

Bir yıl önce beyaz bir polisin silahsız bir siyahı vurarak öldürmesi St. Louis kentinin Ferguson kasabasında büyük protestolara neden olmuştu. Üzerinden bir yıl geçmesine rağmen bu olay yerel medyada geniş yer tutmayı sürdürüyor.

Fergusonlılar medyanın geçen yılki olayları yansıtma biçiminden rahatsız olduklarını saklamıyor.

Fergusonlı Kenneth Wheat de bu görüşte. Wheat, bunun nedeninin olayların kent dışından birçok kişiyi çekmesi olduğunu söylüyor. Bu göstericiler geçen yıl bir markette kendi ailesiyle de tartışmış.

Kenneth Wheat, “Bağıranlar, küfredenler, itip kakanlar… Amerikalılar bunları görmemişti. Herkes bu şekilde davrananların bizler olduğunu sandı.” şeklinde konuşuyor.

Wheat, arkadaşlarının, komşularının ve toplumun itibarını korumaya karar vermiş. Ferguson karakolundan çok uzakta olmayan “Ferguson’ı Seviyorum” adlı dükkanda gönüllü olarak çalışmaya başlamış.

Wheat yalnız olmadığını, Ferguson’daki olayların bir olumlu yönünün, halkın toplum hayatına daha fazla katılmaya başlaması olduğunu söylüyor. Jacqueline Dehmer de Wheat ve 23 diğer gönüllüyle birlikte dükkanda çalışıyor. Elde edilen kar topluma geri dönüyor.

Dehmer görüşlerini “Gönüllü olarak çalışıyorum çünkü herkes Ferguson’ı doğru tanısın istiyorum. Biz dostluk yanlısı, sevgi dolu insanlarız. Bizi yanlış tanıttılar.” diye ifade ediyor.

Jacqueline Dehmer de Wheat ve 23 diğer gönüllüyle birlikte dükkanda çalışıyor. Elde edilen kar topluma geri dönüyor. Dehmer, kazancın büyük bölümünün geçen yıl yaşanan şiddette zarar gören işyerlerine yardım için harcandığını anlatıyor.

Dehmer, farklı işyerlerine 100 bin dolardan fazla yardım yaptıklarını söylüyor.

Gündüzleri dükkanların yeni vitrinleri ve Ferguson’daki değişim göze çarparken gece saatlerinde eylemler hala sürüyor. Bu saatlerde medya, yerel halkın hiç hoşlanmadığı biçimde, kenti patlamaya hazır bir bomba gibi göstermeye devam ediyor.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG