Erişilebilirlik

Ferguson’da 31 Kişi Tutuklandı


18 yaşındaki Michael Brown’ın 9 Ağustos günü polis tarafından vurularak öldürülmesini protesto amacıyla düzenlenen gösteride polise ateş açıldı, polisin dağılma uyarısına uymayan 31 kişi tutuklandı

Missouri eyaletinin Ferguson kentinde silahsız siyah bir gencin beyaz bir polis tarafından öldürülmesi sonrasında başlayan olaylar dün gece de devam etti. Polis göstericilerin silahlarla saldırdığını ve en az 31 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. Bazı göstericiler, polise Molotof kokteylleri ve şişelerle saldırdı polis de protestocuları dağıtmak için gözyaşartıcı gaz bombası kullandı.

Polis yetkilileri, kendilerine silahla ateş açılmasına rağmen, polisin buna ateşle karşılık vermediğini söyledi. Yine yetkililer, iki kişinin göstericilerin açtığı ateşte yaralandığını bildirdi.

Yetkililer, göstericilerin büyük bölümünün şiddete karışmadığını sadece küçük bir grubun bu tür eylemlere giriştiğini kaydetti.

10 gün önce başlayan gösterilerin büyümesi üzerine Ferguson’a gönderilen Ulusal Muhafız Birliği de olay yerindeydi. Birlikler, Missouri Valisi Jay Nixon tarafından eyalet polisine destek olması için çağrılmıştı.

Başkan Barack Obama dün akşam bir açıklama yaptı ve Adalet Bakanı Eric Holder’ın yarın Ferguson’a gideceğini söyledi. Holder, 18 yaşındaki Michael Brown’ın 9 Ağustos günü polis tarafından vurularak öldürülmesi sonrasında başlatılan soruşturmanın sonuçları hakkında bilgi toplayacak.

Holder ayrıca Ferguson’daki Adalet Bakanlığı görevlileri ve FBI yetkilileriyle görüşecek, toplum liderleriyle biraraya gelecek.

Başkan Obama, göstericilerin büyük bölümünün barışçı olduğuna dikkati çekti, şiddete başvuran küçük gruplara da öfkelerine yenik düşüp, yağmalama olaylarına girişmemeleri ve polise saldırmamaları uyarısında bulundu. Obama bu tür eylemlerin sadece gerilimi artıracağını ve adaletin işlemesini yavaşlatacağını belirtti. Obama, barış içinde gösteri yapanlara polisin orantısız güç kullanmasının kabul edilemeyeceğini kaydetti.

Öldürülen Michael Brown’ın ailesinin isteği üzerine bağımsız olarak yapılan otopsi sonuçlarına göre 18 yaşındaki gencin vücudunda altı kurşun bulundu. Otopsi sonucunda kurşunlardan ikisinin gencin başına isabet ettiği de belirlendi. Brown ailesinin avukatları, otopsi sonuçlarının gencin teslim olmaya çalıştığını ancak o sırada polis memuru Darren Wilson tarafından vurularak öldürüldüğünü gösterdiğini söyledi. Wilson olay sonrasında zorunlu izne ayrıldı.

Ferguson’da 31 Kişi Tutuklandı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:05:19 0:00

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG