Erişilebilirlik

Eroğlu: ‘Kıbrıs’ta Anlaşma 2014 İçinde Olabilir’


BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon ve KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu
BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon ve KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kıbrıs’ta 40 yıldır yaşanan bölünmenin, 2014 sonuna kadar birleşmeyle sonuçlanacağı konusunda umutlu olduğunu söyledi

Derviş Eroğlu dün New York’ta Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-moon’la görüştükten sonra yaptığı açıklamada, hedefinin, Kıbrıslı Rumlarl’a en kısa zamanda anlaşmaya varmak ve anlaşmayı iki tarafın da ayrı ayrı referanduma sunduğunu görmek olduğunu bildirdi.

Birleşmiş Milletler Sözcüsü de Genel Sekreter’in Kıbrıs’a özel önem vermeye devam ettiğini belirtti, tarafların anlaşmaya varması için yardımcı olma taahhüdüne bağlılığını sürdürdüğünü söyledi. BM’den yapılan açıklamaya göre, yararlı bir görüş alışverişinde bulunulduğu kaydedilen ikili temas sırasında, 11 Şubat’ta yeniden başlayan görüşmelerin geleceği ele alındı. BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon’un, Derviş Eroğlu’yla Kıbrıs Rum lideri Nicos Anastasiadis’ten görüşme sürecini aksamadan devam ettirmelerini istediği bildiriliyor.

Kıbrıs barış görüşmeleri iki yıl çıkmazda kaldıktan sonra Şubat ayında yeniden başlamış ve Eroğlu’yla Anastasiadis bir araya gelerek mülkiyet haklarıyla Kıbrıs’taki Türk ve Rum askerlerinin sayısının sınırlandırılması gibi hassas konuları ele almışlardı.
XS
SM
MD
LG