Erişilebilirlik

Erbil’de Otel Yangını:19 Ölü


Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin başkenti Erbil’de bir otelde çıkan yangında 19 kişi öldü. Ölenlerden 15’i Filipinli.

Yangın Erbil 40 Metre Caddesi üzerindeki Capitol Otel'in masaj salonu ve saunasının bulunduğu bölümde çıktı. Alev ve dumanlar bir anda otelin birçok bölümünü sardı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesine rağmen, alev ve duman yayıldı. Yangında ilk belirlemelere göre 19 kişi öldü. Ölenlerden 15’inin Filipinli olduğu belirlendi. 4 kişinin ise Irak ve Filistinli olduğu açıklandı. Sağlık görevlileri ölenlerin dumandan zehirlendiğini belirtti.

Olayda yaralanan 10 kişi ise çevre hastanelerde tedavi altına alındı. İçerde bulunan 10 kişi çevreden yetişenler tarafından kurtarıldı. Masaj salonunda çalışanların çoğunun Filipinli kadınlar olduğu öğrenildi.

Olay yerinde incelemelerde bulunan Erbil Valisi Nevzad Hadi, ölenlerin otel çalışanı olduğunu belirterek, ”Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Yangının neden çıktığını bilmiyoruz. Olayın nedeni soruşturma sonunda ortaya çıkacak. Ölenler duman nedeniyle boğularak öldü” dedi.

Irak’ta özellikle de Kürt bölgesinde çok sayıda Uzakdoğulu çalışan bulunuyor.

Dışişleri Bakanlığı: 'Vatandaşımız yok'

Dışişleri Bakanlığı'nda yapılan yazılı açıklamada ise Erbil'deki patlamaya ilişkin ilk belirlemelere göre; olayda ölenler arasında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmadığı belirtildi.

Açıklamada "İntikal eden ilk bilgilerden hayatını kaybedenler arasında vatandaşımız bulunmadığı anlaşılmaktadır. Gelişmeler takip edilmekte olup, gerektiği takdirde IKBY’nin olabilecek taleplerinin karşılanması için gerekli hazırlık yapılmaktadır" denildi

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG