Erişilebilirlik

Ebola Krizi Obama'yı Zorluyor


Başkan Obama’nın Ebola Sorumlusu Ron Klain’in amacı yalnızca Ebola’nın yayılmasını engellemek değil aynı zamanda Amerika’da rastlanan Ebola vakalarının yarattığı siyasi hasarı kontrol etmek olacak.

Amerika’da Ebola’dan yaşanan tek ölüm ve birkaç enfeksiyon büyük bir rakam olmasa da olayın medyada yarattığı ilgi Kongre seçimlerine yalnızca haftalar kala siyasi olarak Başkan Obama’ya zarar vermişe benziyor.

Bu sorunu çözmek için seçilen Ron Klain’in ünlü bir avukat ve kampanya uzmanı olması, ancak kamu sağlığı ile ilgili herhangi bir deneyimi olmaması, çok kısa sürede Başkan’ın seçiminin sorgulanmasına neden oldu.

Beyaz Saray sözcüsü Josh Earnest duruma açıklık getirdi: “Aradığımız kişinin Ebola uzmanı olmasından çok geçen kararları uygulaması önemliydi. Ron Klain bu tanımlamaya uygun. Kendisinin federal hükümette çalışma konusunda engin deneyimi var.”

İlk günden beri Başkan Obama Amerika’da bir salgın tehlikesi olmadığı konusunda çok kararlı konuştu.

Ancak Amerika’da Ebola vakalarına rastlanması Obama yönetiminin başarısı sorgulanmaya başladı.

Hükümet ise kamu sağlığından çok kamu iletişiminde bir sorun yaşadığına inanıyor. Eski Beyaz Saray danışmanlarından Tevi Troy, Ron Klain’in bunu çözebileceğini söylüyor: “Amerikan halkı olup biteni çok iyi anlamasa da halka yansıyan iletişimi açıkça görüyor. Bu açıdan bakılırsa bu doğru mesajı vermekle ilgili bir sorun.”

Cumhuriyetçiler Başkan’ı Afrika ülkelerine seyahat yasağı getirmeyi reddederek Amerikan halkını yeterince korumamakla suçluyor.

Hükümet eleştirilere karşılık hastalıktan etkilenen ülkelerden gelen kişilerin yalnızca belli başlı havaalanlarında kontroldan geçerek ülkeye giriş yapabileceğine karar verdi. Ayrıca sağlık çalışanlarının hastalığa yaklaşımı konusunda da yeni kurallar getirildi.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG