Erişilebilirlik

Askeri Konvoya Saldırı: İki Asker Öldü


Diyarbakır’ın Lice ilçesinde askeri konvoya bomba yüklü bir araçla saldırı düzenlendi. Saldırıda 2 asker yaşamını yitirdi, 4 asker yaralandı. Dicle ilçesinde ise çöp konteynırına yerleştirilen bomba patladı, yaralanan olmadı.

Lice’deki saldırı yerel saatle 22.30 sıralarında meydana geldi. Kayacık Mahallesinde yakılan araca müdahale etmek üzere olay yerine giden konvoya saldırı düzenledi. Bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda iki asker yaşamını yitirdi. Dört askerin de yaralandığı saldırıdan sonra bölgede operasyon başlatıldı.

Lice kent merkezinde düzenlenen operasyonda ise aralarında iki yerel gazetecinin de bulunduğu 6 kişi gözaltına alındı.

Dicle ilçesinde ise çöp konteynırının içine yerleştirilen el yapımı bombalar patlatıldı. Maddi hasara neden olan patlamada yaralanan olmadı. Yapılan incelemede olayda 22 el yapımı bomba kullanıldığı belirlendi.

Şırnak’ın Cizre ilçesinin Yafes Mahallesindeki gösterilerde 1 kişi öldü. Gösterilere polisin müdahalesi sırasında açılan ateşte, Abdullah Özdal isimli 23 yaşındaki bir kişi göğsüne aldığı kurşunla hayatını kaybetti. Silahın kimin tarafından ateşlendiği araştırılıyor.

Saldırı sonrası yangın çıktı

Askeri konvoya saldırı düzenlenen bölgede dün gece orman yangını çıktı. Lice’nin Ziyaret Köyü civarında başlayan rüzgarın etkisiyle geniş bir alana yayıldı. Yangına önce Orman İşletmeleri ekipleri sabah ta, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ekipleri müdahale etti. Yangın hala devam ederker, HDPli milletvekilleri de çalışmaları yerinde görmek üzere yangın bölgesine gitti.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG