Erişilebilirlik

Diyarbakır Mardin ve Şırnak’tan Ölüm Haberleri


Diyarbakır Mardin ve Şırnak’tan Ölüm Haberleri
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:09:14 0:00

PKK’nın gençlik yapılanması YDG-H’ya yönelik operasyonlar Diyarbakır, Mardin ve Şırnak’ta sürüyor. Sokağa çıkma yasağı ilan edilen Diyarbakır’ın Silvan ile Mardin’in Nusaybin ilçelerinden çatışma ve ölüm haberleri geldi. Valilik Nusaybin’de 9 PKK’lının öldürüldüğünü açıkladı. Görgü tanıkları ise ölenler arasında sivillerin olduğunu söyledi. Şırnak’ta ise HDP Milletvekili Leyla Birlik’in kayınbiraderi çatışmada öldürüldü.

Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Silvan’da tankların da katıldığı operasyon sürüyor. Operasyon sırasında ilçeden sık sık silah sesleri yükseliyor. Sokağa çıkma yasağına rağmen kalabalık gruplar caddelere çıkarak eylem yapmaya çalıştı. Ateş yakarak yolları kapatan gruplar, operasyonu protesto için çeşitli eşyalarla ses çıkarma eylemi yaptı. Polis dışarı çıkan gruplara müdahale ederek dağıttı. İlçenin değişik noktalarından dumanlar yükselirken, ilçeye girmek isteyen gruplara izin verilmedi. Silvan’daki çatışmalar sırasında ölenler olduğu belirtilirken, bu bilgi resmi kaynaklarca doğrulanmadı.

İlçeye yakın bir noktada durdurulan gruplar zaman zaman polisle çatıştı. Polis, grupları gaz ve tazyikli suyla dağıttı. Polisin müdahale sırasında milliyetçi marşlar çalması dikkat çekti.

Tansiyonun yüksek olduğu yerlerden biri de Nusaybin. Sokak aralarında kazılan hendekleri kapatmak için operasyon başlatan polis, sık sık eylemci gruplarla çatıştı. 1 Ekim’den beri sokağa çıkma yasağının sürdüğü ilçede, valiliğe göre, 9 PKK’lı öldürüldü. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, bir PKK’lının cesedinin Nusaybin Devlet Hastanesi’ne getirildiği belirtildi.

Açıklamada olaylarda 2 sivilin yaralandığı, ilçede 54 barikat ve hendek kapatıldığı, bin 500 kilo patlayıcının imha edildiği ifade edildi. Açıklamada bir kişinin evinin önünde ölü olarak bulunduğuna dikkat çekilerek, şahsın boynundan aldığı patlayıcı yarasıyla öldüğü belirtildi. Bu arada Nusaybin’deki bazı görgü tanıkları ölenler arasında sivillerin bulunduğunu söyledi.

Şırnak’ta ise Dicle Mahallesindeki hendekleri kapatmak için operasyon başlatan polis YDG-H üyeleriyle çatıştı. Çatışmada HDP Şırnak Milletvekili Leyla Birlik'in eşi Mehmet Birlik'in kardeşi Hacı Lokman Birlik yaşamını yitirdi. Birlik’in cenazesi Şırnak’taki Şehir Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Öte yandan Gaziantep’te seçim güvenliği toplantısında konuşan İçişleri Bakanı Selami Altınok, Silvan’daki operasyon için ‘Arkadaşlarımız orada çok güzel işler yapıyor ’dedi. Altınok, "Silvan’da çalışmalarımız devam ediyor. Arkadaşlarımız orada çok güzel işler yapıyor. Devletin otoritesine ve kamu düzenine karşı ne yapılıyorsa arkadaşlarımız onun karşılığını gerekli şekilde verecektir. Gerek emniyet müdürlüğümüz, gerek jandarma komutanlığımız gerekse Türk Silahlı Kuvvetlerimiz bu mücadele kamu otoritesine karşı kim olursa olsun karşı geliyorsa, güvenlik güçleri gereğini yapıyor. Silvan’da da yapıyor, Nusaybin’de de yapıyor. Başka yerlerde olduğu taktirde orada da gereğini yapacağız" dedi.

Tunceli’de ise yol kesen bir grup PKK’lı iki askeri kaçırdı. Tunceli-Erzincan karayolunu Alacık Köyü yakınlarında kesen grup, araçları durdurup kimlik kontrolu yaptı. Erzincan ile Ağrı'daki birliklerine giden iki er kaçırıldı.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG