Erişilebilirlik

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Washington’a Geliyor


Gündemde Suriye, Irak, IŞİD’le mücadelede işbirliği, Ukrayna, Libya ve Yemen dahil bölgesel gelişmeler, Kıbrıs, 1915 olayları, enerji güvenliği gibi kritik konular bulunuyor

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Amerika Dışişleri Bakanı John Kerry’nin daveti üzerine, ikili, bölgesel ve küresel konularda resmi temaslarda bulunmak üzere 18-21 Nisan 2015 tarihleri arasında Washington’a bir çalışma ziyareti gerçekleştirecek.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç’in açıklamasına göre Mevlüt Çavuşoğlu ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Susan Rice ve Senato Çoğunluk lideri Mitch McConnell’la görüşecek.Türk medyasında çıkan haberlerde, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun görüşmelerde Başkan Barack Obama’nın 1915’teki Ermeni olaylarının 100’üncü yıldönümü olan 24 Nisan’da yapması beklenen açıklamada ‘soykırım’ sözcüğünün kullanılmamasını isteyeceği bildiriliyor. Başkan Obama bugüne kadar, her yıl 24 Nisan’da 1915 olaylarının yıldönümünde yaptığı açıklamalarda, Ermenice ‘büyük felaket’ anlamına gelen “Meds Yeghern” sözcüğünü kullanmış, ‘soykırım’ demekten kaçınmıştı.

Buarada Amerika Dışişleri Bakanı’nın Avrupa ve Avrasya İşlerinden Sorumlu Yardımcısı Victoria Nuland, Çavuşoğlu’nun ziyareti öncesinde Ankara’da temaslar yaptı, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ile biraraya geldi. Dışişleri Sözcüsü Tanju Bilgiç, gazetecilere görüşmenin gündemiyle ilgili bilgi vermedi, temasların ‘düzenli olarak yapılan siyasi danışmalar’ olduğunu söyledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Washington ziyareti sırasında Kongre üyeleriyle biraraya gelecek, Pazartesi günü de Carnegie Uluslararası Barış Vakfı’nda bir konuşma yapacak. Bakan ayrıca Türk ve Müslüman toplumu temsilcileriyle de görüşecek.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG