Erişilebilirlik

Demokrat Parti Adayları Latin Seçmenin Önünde


Bernie Sanders ve Hillary Clinton, dün geceki tartışmada Latin kökenli seçmenin sorunlarına yakın durmaya çalıştı.
Bernie Sanders ve Hillary Clinton, dün geceki tartışmada Latin kökenli seçmenin sorunlarına yakın durmaya çalıştı.

Demokrat Parti’nin Başkan adayları Hillary Clinton ve Bernie Sanders, Michigan ve Mississippi’deki önseçimlerden bir gün sonra CNN televizyonunun düzenlediği bir canlı yayın tartışma programına katıldı. Sanders Michigan önseçimlerinde önemli bir zafer kazanmıştı.

Dünkü tartışma gelecek salı günü kritik önseçimlerin yapılacağı eyaletlerden biri olan Florida’daydı. 15 Mart’ta Florida dahil, Amerika’nın beş önemli eyaletinde önseçim yapılacak.

Delege sayısı açısından açık farkla önde olan eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, adaylığı garantilemek için konumunu sağlamlaştırmaya çalışıyor.

Sanders ise, her seçimde oy sandıklarından nispeten uzak duran genç kitleyi hedeflemeye çalışıyor.

Yoğun Latin nüfusun yaşadığı Florida eyaletindeki tartışmada göçmenlik konusuna ağırlık verildi.

Clinton, başkan seçilmesi durumunda görevdeki ilk yüz gününde kapsamlı bir göçmenlik reformu sunma vaadinde bulundu. Eski Dışişleri Bakanı, Vermont Senatörü Sanders’ı 2007 yılında oya sunulan göçmenlik tasarısına Cumhuriyetçiler’le bir olarak aleyhte oy vermekle suçladı.

Sanders ise 2007 yasasına Latin kökenlilerin de karşı çıktığını, yasanın içerdiği misafir işçilik tanımlamasının modern köleliği andırdığını savundu.

İspanyolca yayın yapan Univision televizyonunda da yayınlanan tartışmada Demokrat adaylar Latin kökenlilerin sorunlarına yakın durmaya çalıştı.

Tartışmada Dışişleri Bakanlığı döneminde karıştığı elektronik posta skandalıyla ilgili soru sorulan Hillary Clinton, yasadışı bir şey yapmadığını söyledi. Clinton’un bakanlık döneminde bazıları gizlilik içeren resmi yazışmalarını kendi özel e-mail adresinden yürüttüğü ortaya çıkmıştı. Hakkında suç duyurusu yapılması durumunda yarıştan çekilip çekilmeyeceği sorulan Clinton, bu soruya artık yanıt vermeyeceğini söyledi.

Öte yandan Bernie Sanders, Cumhuriyetçiler’in önde gelen adayı Donald Trump’ı Kasım seçimlerinde mağlup edebilecek tek Demokrat aday olduğunu savundu. Sanders, Amerikan halkının Meksikalılar’a, Müslümanlara, kadınlara ve siyahlara hakaret eden birini başkan olarak seçmeyeceğini belirtti.

Trump’ı doğrudan “ırkçı” diye tanımlamayı reddeden Clinton ise, milyarder emlakçının “Amerika’yı yeniden büyük devlet yapacağız” sloganına değinerek, “Amerika’yı yücelten değerleri yok ederek büyük bir devlet haline getiremezsiniz” diye konuştu.

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG