Erişilebilirlik

Cumhuriyetçi Rubio'nun Şansı Ne?


Cumhuriyetçi Rubio'nun Şansı Ne?
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:01 0:00

Cumhuriyetçi Florida Senatörü Marco Rubio 2016 başkanlık seçimleri için aday olduğunu açıklayan üçüncü Cumhuriyetçi oldu. Yarışa girer girmez Demokrat aday Hillary Clinton'ı eleştiren Rubio, Amerika'da yeni bir çağ açmak istediğini söyledi

Marco Rubio, tarihten alınan derslerden yararlanıp geleceğin umutlarından ilham alarak Amerika başkanlığına aday olduğunu açıkladı.

Marco Rubio adaylığını Miami’de heyecanlı bir kalabalık önünde açıkladı.

Rubio adaylığının amacının yeni bir Amerika’da yeni bir çağ açmak olduğunu söyledi ve Hillary Clinton’ı eleştirdi.

Rubio, “Geçmişte kalmış bir lider başkan adaylığını açıkladı ve bizi geçmişe götüreceğini söyledi. Oysa dün çoktan geçti.” şeklinde konuştu.

Miami kentinin Özgürlük Kulesi’nde konuşan Rubio için bu yerin sembolik bir önemi var. Kule, 1960 ve 1970’lerde onbinlerce Kübalı’nın ülkeye kabul edilme işlemlerinin yapıldığı merkez.

Cumhuriyetçi Parti strateji uzmanı Ford O’Connell, Kübalı göçmen bir ailenin oğlu olan Rubio’nun gençler ve azınlık gruplarından destek görebileceğini söylüyor.

Rubio aynı zamanda Başkan Obama’nın dış politikasını sert biçimde eleştiriyor ve seçilirse farklı bir yol izleyeceğini söylüyor.

Rubio, Amerika'nın tekrar küresel lider rolünü üstlenebilmesi için, İsrail'e olan düşmanlığına son vermesi ve İran'a verilen tehlikeli tavizlerden vazgeçmesi gerektiğini söyledi.

Ford O’Connell, “Ulusal güvenlik ve askeri politikalar üzerinden kampanya yapacak. Zaten Senato’daki deneyimi de bu konularla ilgili.” şeklinde konuştu.

Rubio adaylığını açıklayarak diğer Cumhuriyetçi adaylar Rand Paul ve Ted Cruz’un yanında yerini aldı. Cumhuriyetçi Parti’nin 2016 seçimleri için çok sayıda aday çıkarması bekleniyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG