Erişilebilirlik

CPT Üç Yıl Sonra Yine İmralı’da


Avrupa Konseyi İşkenceyi Önleme Komitesi’nden (CPT) bir heyet üç yıl aradan sonra ilk kez, PKK lideri Abdullah Öcalan’ın tutuklu bulunduğu İmralı Cezaevi’ni ziyaret etti.

CPT Heyet Başkanı Mykola Gnatovskyy, CPT üyesi Hans Wolf ve CPT Sekretaryası Bölüm Şefi Michael Neurauter’den oluşan heyet 28-29 Nisan tarihlerinde İmralı Adası’nı ziyaret etti. Ziyaret CPT’nin resmi internet sitesinden yapılan açıklamayla duyuruldu.

Açıklamada ziyaret nedeni, İmralı Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde bulunan dört mahkumun cezaevi koşullarını ve uygulamaları incelenerek, 2013 yılındaki ziyarette Türkiye’ye yapılan tavsiyelerin yerine getirilip-getirilmediğini görmek olduğu açıklandı. Açıklamada ayrıca, ziyarette özellikle tutuklulara ortak aktiviteler yönünde yapılan tavsiyeler, avukatlar ve yakınlarının ziyaretleri konusundaki durumunun incelendiği de vurgulandı. Ziyaret sırasında Öcalan ve diğer mahkumlarla görüşme yapılıp-yapılmadığına değinilmedi.

Öcalan'ı 1999 yılından bu yana İmralı'da 10 kez ziyaret eden heyetin, adayı son ziyaret tarihi 2013 yılı Ocak ayıydı.

CPT heyeti İmralı’dan sonra Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve diğer bakanlık yetkilileriyle biraraya geldi. İmralı’da ömür boyu hapis cezasını çeken Öcalan ile 4 Nisan 2015’ten bu yana kimse görüştürülmüyor.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG