Erişilebilirlik

Clinton’ın Elektronik Yazışmaları Açıklanacak


Dışişleri Bakanı olduğu dönemde bakanlığa ait elektronik iletişim sistemi yerine kişisel e-mail kullandığı için büyük bir tartışmaya yol açan Hillary Clinton, tüm yazışmalarını kamuoyuna açıklayacağını söyledi.

Twitter hesabı üzerinden “Kamuoyunun tüm yazışmalarımı görmesini istiyorum” diyen Clinton, bunun için Dışişleri Bakanlığı’na istekte bulunduğunu da açıkladı. Clinton, bakanlık yetkililerinin yazışmaları gözden geçirdikten sonra en kısa zamanda içeriğini kamuoyuna açıklayacaklarını da kaydetti.

Dışişleri Sözcüsü Marie Harf de yazılı bir açıklamayla, bakanlığın, “bu tür durumlarda gerektiği gibi yazışmaları gözden geçirdikten sonra yayınlayacağını” bildirdi.

Harf, “Bu imcelemeyi en kısa süre içinde yapacağız, ancak yazışmaların çok olması nedeniyle bu belirli bir zaman alacaktır,” dedi.

Clinton’ın bakanlık e-mail sistemi yerine kişisel hesabını kullandığını New York Times kamuoyuna açıklamıştı. Gazete, Clinton’ın kişisel e-mail hesabı kullanarak, resmi evrakların arşivlenmesiyle ilgili federal yasaları ihlal etmiş olabileceğini de yazmıştı.

Associated Press haber ajansı da Clinton’ın, kullandığı email hesabının sunucusunun (server) New York’taki evinde kurulu olduğunu ortaya çıkardı.

Bu haberler sonrasında, 2012 yılında Bingazi’deki Amerikan konsolosluğuna düzenlenen saldırıyla ilgili olarak kurulan Temsilciler Meclisi özel soruşturma komisyonu başkanı Clinton’ı ifade vermeye çağırdı. Amerikan Büyükelçisi Chris Stevens ve beraberindeki üç Amerikalı’nın öldüğü saldırı sırasında Dışişleri Bakanı olan Clinton, daha önce de komisyonun karşısına çıkmıştı.

Cumhuriyetçi Kongre üyeleri Clinton’ın, Libya’daki diplomatik personelin hayatını güvenceye almada ihmalkar davrandığı suçlamasında bulunuyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG