Erişilebilirlik

Clinton Devlet İşini Özel E-postasıyla Yürütmüş


2016 Başkanlık seçimlerine Demokrat Parti’den adaylığını koyması beklenen eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton’un, bakanlığı süresince kendi kişisel e-posta hesabını resmi yazışmalar için kullandığı ortaya çıktı

2016 Başkanlık seçimlerine Demokrat Parti’den adaylığını koyması beklenen eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton’un, bakanlığı süresince kendi kişisel e-posta hesabını resmi yazışmalar için kullandığı açıklandı.

New York Times gazetesinin Dışişleri Bakanlığı kaynaklarına dayanarak verdiği habere göre, Clinton’un devlete ait belgelerin arşivlenmesini zorunlu kılan federal yasaları ihlal etmiş olabileceği bildiriliyor.

Federal yasalar uyarınca Clinton’un mesajlarının, Dışişleri Bakanlığı’nın bilgisayar sunucularında arşivlenmesi gerekiyordu, ancak gazetenin haberine göre eski bakanın yardımcıları bunu da yapmadı.

Haberde ayrıca, Clinton’ın dört yıl süren bakanlığı boyunca özel e-posta hesabını kullandığı, kendisine devlet tarafından sağlanan hesabı kullanmadığı da yazıyor.

Hillary Clinton’un 2016 yılında Başkanlık seçimleri için adaylığını koyma olasılığı kuvvetli. Bu yönde karar vermesi durumunda Clinton’un Demokrat Parti’nin en güçlü adaylarından biri olması bekleniyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG