Erişilebilirlik

Cizre’de Yangın: 9 Ölü


Cizre (Arşiv)
Cizre (Arşiv)

Yaklaşık 50 gündür sokağa çıkma yasağı ve operasyonların sürdüğü Şırnak’ın Cizre ilçesinde bir binada yangın çıktı. HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken yangında 9 kişinin öldüğü açıkladı.

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken’in, Twitter hesabı üzerinden duyurduğu olay Cizre İlçesinin Cudi Mahallesindeki bir binada meydana geldi. 37 kişinin bulunduğu binada yangın çıktı. Binadaki bulunan 37 kişiden 9’u öldü, 25 kişi yaralandı. Baluken, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda şunları söyledi:

"Cizre'deki yangın söndürülmediği için 9 kişinin yaşamını yitirdiği, 25 kişinin ise ağır yanıklarla halen binada beklediği bize iletildi. Ambulansların yaralıları alması için Sağlık Bakanlığı ile görüştük. Kaybedilecek her saniye, yeni can kaybı demek. Cizre Halk Meclisi eş başkanları da yanan bina içinde bulunuyor ve onlarla konuştum. Onların da infaz edilme riski var. İçeridekilerin tamamı silahsız ve acil hastaneye nakledilmeleri gerekir. Artık ambulans ve itfaiye için bile pazarlık yapan bir zihniyet var."

Hayatını kaybedenlerden 3 kişinin isimleri henüz belirlenemezken, 6 kişinin isimleri şöyle: Şervan Adıgüzel, Ercan Pişkin, Muhammet Özkül, Nizar Isırgan, Cengiz Sansak ve Ramazan Çömlek.

Amerikanın Sesi’ne konuşan Cizre Belediyesi Eş Başkanı Kadir Kunur, yaşananlarla ilgili kesin bilgilerini olmadığını söyledi. Kunur “Müdahale etmek istedik ama emniyet ‘oraya gidemezsiniz çatışma var’ dedi. Ne olup bittiğini bilmiyoruz. 9 kişinin öldüğün konusunda net bilgi elimizde yok” dedi.

Amerikanın Sesi’nin telefonla ulaştığı HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, sokağa çıkma yasağı olduğundan dışarı çıkamadıklarını belirterek, “Dün akşam mesaj attılar bize, durumun vahametini ilettiler. Biz grup başkan vekillerimize aktardık.Farklı bir bilgi yok. Hala vücutlarında yanık olan yaralıların ifade ediliyor. Oraya gidemiyoruz, hem orası, hem diğer bodrum kuşatılmış durumda oraya gidilemiyor” diye konuştu.

Yangınla ilgili Şırnak valiliği de bir açıklama yaptı. Valilik ölenlerin PKK’lı olduğunu açıkladı. Açıklamanın ayrıntıları şöyle "İlimiz Cizre ilçesi Cudi mahallesinde 04.02.2016 günü bölücü terör örgütü mensuplarının kullandığı 4 katlı bir binadan ve çevredeki diğer binalardan güvenlik güçlerimize yönelik olarak bölücü terör örgütü mensuplarınca uzun namlulu silah ve roketatarlı saldırı neticesinde çıkan çatışmada 9 terörist etkisiz hale getirilmiş, 1 polis memurumuz ise şehit olmuştur. Bu esnada binadan kaçan teröristler söz konusu binayı ateşe vermişlerdir. Bölücü terör örgütü mensuplarının yoğun ateşi sebebiyle itfaiye araçları alana girememiştir"

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG