Erişilebilirlik

Charlie Hebdo’dan Yine Hz. Muhammed Kapağı


Derginin Çarşamba günü yayınlanacak yeni sayısının kapağında yine Hz.Muhammed yer alıyor ve elinde “Je Suis Charlie” (Ben Charlie’yim) yazılı bir pankart tutuyor. Bu başlığın hemen altında ise “Tout Est Pardonne" (Her şey affedildi) yazıyor

Fransa’nın başkentindeki ofisine düzenlenen silahlı saldırıda, önde gelen karikatüristleri ve yayın yönetmeni dahil 12 kişinin öldüğü mizah dergisi Charlie Hebdo’nun yeni sayısının kapağı belli oldu.

Derginin Çarşamba günü yayınlanacak yeni sayısının kapağında yine Hz.Muhammed yer alıyor ve elinde “Je Suis Charlie” (Ben Charlie’yim) yazılı bir dövizi tutuyor. Bu başlığın hemen altında yer alan kısımda ise “Tout Est Pardonne" (Her şey affedildi) yazıyor.

Normalde sadece 60 bin basılan haftalık derginin bu sayısı için en az 3 milyon kopyanın basılacağı bildiriliyor.

Cenazeler İsrail’de

Öte yandan Paris’teki terör saldırısında hayatını kaybeden dört Yahudi rehinenin cenaze törenleri, devlet yetkililerinin de katıldığı bir törenle İsrail’de yapıldı.

Kurbanlar, geçen Cuma Koşer markete düzenlenen silahlı saldırıda rehin alınmış, markete düzenlenen operasyon sırasında saldırganlar tarafından öldürülmüştü. İsrail’deki cenaze törenine, Başbakan Benyamin Netanyahu’nun yanı sıra çok sayıda siyasi katıldı.

Netanyahu’nun Fransa’da yaşayan Yahudilere yaptığı, artan Antisemitizm nedeniyle “İsrail’e dönün” çağrısı, tartışma yaratmıştı.

Paris’teki terör saldırısında hayatını kaybeden üç polis memuru için düzenlenen devlet törenine Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande katıldı.

Fransız yetkililer, ülkede terör alarmının yüksek seviyede devam ettiğini kaydediyor. Savunma Bakanı Jean-Yves Le Drian, Yahudi okulları, sinagoglar ve camiler gibi “hassas bölgeler” olarak nitelendirdikleri noktaların güvenliğini sağlamak üzere 10 bin polis ve askerin görevlendirildiğini açıkladı.

Saldırıların El Kaide bağlantılı zanlıları ölü olarak ele geçirilmişti. Ancak zanlılardan birinin kız arkadaşı olan ve daha önce market baskını sırasında olay yerinde olduğu düşünülen Hayat Boumeddiene hala aranıyor. Ancak Türkiye’deki haber ajanslarında yer alan güvenlik kamerası görüntüleri, kadının 2 Ocak tarihinde İstanbul’daki havaalanından Türkiye’ye giriş yaptığını ortaya koyuyor.

Türk yetkililer Boumeddiene’in Suriye’de olduğunu düşünüyor.

STÜDYO VOA

BM Genel Kurulu’ndan Filistin’le ilgili olumlu karar – 10 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG