Erişilebilirlik

Çavuşoğlu’dan IŞİD Eleştirilerine Yanıt


Uluslararası Turizm Fuarı ITB nedeniyle Berlin’de bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, burada katıldığı bir toplantıda Türkiye’nin dış politikasına yönelik açıklamalar yaptı

Uluslararası Turizm Fuarı ITB nedeniyle Berlin’de bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, burada katıldığı bir toplantıda Türkiye’nin dış politikasına yönelik açıklamalar yaptı. Batıda özellikle medyanın Türkiye’yi IŞİD’e karşı kararlılıkla mücadele etmediği ve yabancı savaşçıların Türkiye üzerinden Suriye’ye geçmesini engellemediği şeklinde eleştirdiğini söyleyen Çavuşoğlu, tam tersine Türkiye’nin gerekli tedbirleri aldığını, Batılı devletlerin ise bu konuda Türkiye’ye yeteri kadar destek vermediklerini öne sürdü.

Türkiye’nin bölgesinde yalnızlaştığı yönündeki eleştirileri de yanlış olarak niteleyen Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Ankara’nın kendi prensiplerine sadık bir çizgisi olduğunu ve dış politik stratejisini de buna göre belirlediğini söyledi.

Türkiye’nin AB ile yürüttüğü üyelik müzakerelerindeki so duruma da değinen Çavuşoğlu, Türkiye’nin üyeliğinin AB’ye yük olmayacağını, tersine AB’nin yükünü paylaşacağını belirti. Bakan Çavuşoğlu bu bağlamda AB ülkelerindeki Türkiye kökenli girişimcileri örnek gösterdi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun değindiği bir başka konu ise, başta Almanya olmak üzere yurt dışında yaşayan Türkiye kökenli göçmenlerin uyum süreci oldu. Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa'da yaşayan Türklerin entegre olmadığı eleştirilerine katılmadığını vurguladı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu açılışına katıldığı Berlin Uluslararası Turizm Fuarı ITB dünyanın en büyük turizm fuarı. Dün 49'uncu kez kapılarını turizmcilere ve ziyaretçilerine açan fuara Türkiye 1968 yılından bu yana katılıyor. Türkiye bu yıl fuarın en büyük ülke standı ile tanıtılırken, 3079 metrekarelik alanda otellerden tur şirketlerine, araç kiralama şirketlerinden turizm acentalarına yerel yönetimlere, valiliklerden sivil toplum kuruluşlarına 245 katılımcı yer alıyor.

lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:05:15 0:00
Linki indirmek için

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG