Erişilebilirlik

Bursa’daki Saldırıda Oklar IŞİD’i Gösteriyor


Bursa’da Çarşamba günü düzenlenen intihar saldırısının arkasında IŞİD’in olduğu ihitmali üzerinde duruluyor. Saldırıda kendini patlatan kadının Şanlıurfa’dan geldiği saptanırken terör saldırısıyla ilgili 15 kişi gözaltına alındı.

İçişleri Bakanı Efkan Ala, bütün prosedürler tamamlanana kadar örgüt ismi vermeyeceğini söyledi.

Türkiye’yi son dokuz ayda hedef alan intihar saldırılarından beşincisi Çarşamba günü Bursa’da düzenlendi. Saldırıda intihar saldırganı hayatını kaybederken yaralanan 13 kişiden 5'inin Bursa Devlet Hastanesi’ndeki tedavisi sürüyor.

Efkan Ala: "15 kişi gözaltına alındı ama örgüt ismi veremem"

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’yla birlikte yaralıları hastanede ziyaret eden İçişleri Bakanı Efkan Ala, saldırıyı tertip eden örgütün tespit edildiğini ancak bazı prosedürler tamamlanmadığı için henüz ismini açıklamayacağını söyledi.

Ala, “Teröristin kimliği ile alakalı çalışma ve soruşturma sürdürülüyor. Bu kişinin irtibatlı olduğu, adına bu eylemi yaptığı terör örgütüne ilişkin kanaatimizi kesin hale getirecek bilgilere, bulgulara ulaşıldı. Bütün prosedür tamamlanmadan bunu açıklamayacağım. Şu ana kadar yardım, yataklık yapan, bu eylemi gerçekleştirmesine yardım eden 5 değişik ilden 15 gözaltı oldu” dedi. Soruşturmanın güvenliği açısından fazla bilgi paylaşmaktan kaçındığını söyleyen İçişleri Bakanı, bundan sonra yeni gözaltılar olabileceğini ifade etti.

İçişleri Bakanı: "Hiç kimse Türkiye’yi başka ülkelerle karıştırmasın"

Efkan Ala, Türkiye’yi hedef alan terör örgütlerine mesaj da verdi. Ala, “Hiç kimse Türkiye’yi başka ülkelerle karıştırmasın. Avrupa Birliği’nde de yakın dönemde bazı terörist saldırılar oldu. Türkiye de gelişmiş ülkeler gibi bu saldırılara karşı uluslararası ilişkileri de gözönünde bulundurarak mücadelesini sürdürecektir. Yanı başımızdaki kaotik ortamdan yararlanmak isteyerek, Türkiye'ye yeniden saldırılarına başlayan bölücü terör örgütü de faaliyetlerini daha da arttırdı. Türkiye'den hak ettiği cevabı bütün terör örgütleri almaktadır,” dedi.

Aynı zamanda Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Bursa Milletvekili olan Ala, esnafın zararının giderileceğini de belirtti.

Sağlık Bakanı: "Teröristleri kurdukları hain çukurlara gömeceğiz"

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ise terörün toplumsal psikolojiyi bozmayı hedeflediğini dile getirdi. Müezzinoğlu, "Dün sabah olduğu gibi bu sabah da dükkanını açan esnafımıza, o sokaklarda dün teröristlerin arzu ettiği psikolojik korkuya fırsat vermeyen insanımıza teşekkür ediyoruz. Toplumsal ruh sağlımız onların amacına ulaşmalarını engelleyecek en büyük gücümüz. Sosyal sağlığımızı da, toplumsal ruh sağlığımızı da dimdik görmek Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanı olarak beni ayrıca mutlu etmiştir. Onları kurdukları hain çukurlara gömeceğiz,” dedi.

Sultan Hanım, IŞİD için intihar eylemi yapabileceği söylenen Sultan Tuncer mi?

Habertürk gazetesinden Neşet Dişkaya’nın haberine göre, saldırıyı düzenleyen kadın Şanlıurfa’dan Bursa’ya gitmek için aldığı otobüs biletine adını “Sultan” olarak yazdırdı.

Birgün gazetesi ise Sultan isimli kişinin daha önce Ankara İl Emniyet Müdürlüğü tarafından “canlı bomba” olarak tanımladığı IŞİD militanı Sultan Tuncer olabileceğini yazdı. Erk Acarer imzalı haberde, 25 Eylül 2015 ve 26 Eylül 2015 tarihli Ankara Emniyet Müdürlüğü antetli uyarı yazısına yer verildi.

STÜDYO VOA

ABD Anayasa Mahkemesi Trump’ın dokunulmazlık iddialarını görüşüyor – 25 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:44 0:00
XS
SM
MD
LG