Erişilebilirlik

Bursa Saldırısını TAK Üstlendi


Bursa Ulucami’nin bahçesindeki “canlı bomba” saldırısını Kürdistan Özgürlük Şahinleri (TAK) örgütü üstlendi. PKK’ya yakınlığıyla bilinen TAK, en son 13 Mart günü Ankara’nın Kızılay semtinde otobüs durağında 37 sivilin öldüğü terör saldırısının sorumluluğunu üstlenmişti.

2004 yılında kurulan TAK, 2011’den 2015 Aralık ayına kadar Türkiye’de hiçbir saldırı düzenlemedi. 23 Aralık’ta İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na roketatarlı saldırı düzenleyen örgüt, 17 Şubat’ta Ankara Merasim Sokak’ta 27 sivil ve asker TSK personelinin hayatını kaybettiği intihar saldırısını üstlenmişti.

TAK’tan yapılan yazılı açıklamada saldırganın isminin Eser Çali olduğu belirtildi. Açıklamada 24 yaşındaki saldırganın yanındaki patlayıcının kaza sonucu infilak etmesi nedeniyle hedefine ulaşamadan öldüğü ifade edildi.

Saldırıyla ilgili olarak Adliye’ye sevk edilen 17 kişiden 6’sı tutuklandı.

Efkan Ala, Bursa'daki intihar eylemcisinin TAK değil PKK üyesi olduğunu söyledi

Pazartesi günü Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde gazetecilere açıklamada bulunan İçişleri Bakanı Efkan Ala da Eser Çali ismini doğruladı.

Ala, "Canlı bomba Eser Çali, PKK üyesi. İki ayrı sahte kimlik kullandığı belirlendi. Şu an 6 kişi tutuklu konuyla ilgili. Daha önce 6 ilden çeşitli yerlerden gözaltılar olmuştu. Bu çalışmalarda önemli bir aşamaya geldi ama yine gözaltı ve tutuklamalar olabilir" dedi.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG