Erişilebilirlik

"Geleceğe Dönüş" Günü Kutlandı


“Doktor” Emmett Brown ve Marty McFly
“Doktor” Emmett Brown ve Marty McFly

Daha hala uçan arabalar ya da kendi kendine bağlanan ayakkabılar olmasa da, 21 Ekim 2015 günü pek çok kişi “Geleceğe Dönüş” filmini kutladı.

Çünkü 21 Ekim 2015 tarihi, filmin ana karakterleri Marty McFly, “Doktor” Emmett Brown ve Marty’nin sevgilisi Jennifer Parker’ın zaman makinesini kullanarak 1989 yılında vizyona giren “Geleceğe Dönüş 2” filminde geleceğe gittikleri gün!

Gerçek dünyada bu tarih “Geleceğe Dönüş” günü olarak kutlandı ve serinin meraklıları değişik yollarla kutlamayı tercih etti.

Örneğin, Virginia’nın Reston kenti bu gün için bir günlüğüne ismini değiştirdi ve filmin geçtiği hayali kasaba Hill Valley’nin ismini aldı.

Reston kenti bugün için ismini "Hill Valley" olarak değiştirdi
Reston kenti bugün için ismini "Hill Valley" olarak değiştirdi

Bunun yanı sıra New York Lincoln Center’da filmin oyuncularının da katılacağı “Geleceğe Dönüş 2”nin film gösterimi yapıldı. Ayrıca Amerika’da 1700’den fazla sinema salonunda “Geleceğe Dönüş” üçlemesi tekrar gösterime girdi ve filmin çekildiği birkaç noktada filmin hayranları toplanmaya karar verdi.

Seride Marty McFly karakterini canlandıran Michael J. Fox, Geleceğe Dönüş Günü’nü, uzun zamandır mücadele ettiği Parkinson hastalığı hakkında farkındalık yaratmak için de kullanıyor. Fox, Parkinson’la mücadele için tıbbi araştırmaların önemine dikkat çekiyor.

Ünlü oyuncu bir söyleşide, “Eğer bana eskiden cep telefonunda konuşmaktan hücre biyolojisi hakkında konuşmaya geçeceğimi söyleseydiniz hayatta inanmazdım,” dedi ve filmde 1985’ten 2015’e gelerek 30 yıl sonraya geçilmesine atfederek şöyle devam etti: ”Bir sonraki 30 yılda neler mi yapılabilir? Bana iyimser diyebilirsiniz ama inanıyorum ki 2045’te pek çok hastalığa aradığımız tedavileri bulmuş olacağız.”

Filmde hayal edilen 2015’teki uçan arabalara hala sahip olamasak da, filmde bugünkü teknoloji hakkında gerçeğe yakın bazı tahminlerin yapıldığını söyleyebiliriz. Bunlardan bazıları: plazma ekran televizyonlar, görüntülü konuşma, parmak izi tarama teknolojisi, 3 boyutlu görüntü, kumandasız oyun konsolları ve hatta uçan kaykaylar.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG