Erişilebilirlik

Bombardımana Rağmen IŞİD Saldırıları Sürüyor


Türkiye sınırındaki Mürşitpınar köyünden çekilen bir Kobani fotoğrafı
Türkiye sınırındaki Mürşitpınar köyünden çekilen bir Kobani fotoğrafı

İslam Devleti örgütü Kobani’ye saldırılarını yeniden yoğunlaştırırken, Amerika önderliğindeki koalisyon da cihatçı örgüte ait hedefleri havadan bombalamaya devam etti.

Koalisyon hava kuvvetleri, Kobani’de beş, Irak’ta da çok sayıda IŞİD hedefini bombaladı.

Cihatçı örgüt, hava operasyonlarına rağmen Kobani’ye saldırılarını yeniden arttırdı. Örgütün açtığı top ateşi sonucunda bazı mermiler, Türkiye sınırı yakınlarına düştü.

Merkezi İngiltere’de bulunan Suriye İnsan Hakları İzleme örgütü, kendi yerel kaynaklarına dayanarak aldığı bilgiye göre, IŞİD militanlarının bubi tuzağı yerleştirilmiş iki bombalı araçla saldırı düzenlediğini bildirdi, ancak ölen ya da yaralanan olup olmadığına açıklık getirmedi.

Associated Press haber ajansına konuşan Kobanili bir belediye yetkilisi, hava saldırıları IŞİD militanlarının ilerleyişini yavaşlatmasına rağmen bunun yeterli olmadığını söyledi. Yetkili, kenti savunan Kürt milislerin silah ve cephaneye ihtiyacı olduğunu belirtti.

‘Hava saldırılarında siviller öldü’ iddiası

Suriye İnsan Hakları İzleme örgütü ayrıca, koalisyon güçleri tarafından IŞİD’in işlettiği petrol tesislerine düzenlenen hava saldırısında yedi sivilin öldüğünü bildirdi. Amerika, IŞİD’e malzeme ve yakıt sevkiyatını önlemek ve mali kaynaklarını kurutmak amacıyla cihatçı örgütün bu tarz tesislerini sıklıkla hedef alıyor. Bununla birlikte sivil ölümleri hakkında Amerika bir açıklama yapmadı.

Öte yandan Irak televizyonu, Anbar ilinde düzenlenen hava saldırılarında 60 militanın öldüğünü bildirdi.

Geçen ay IŞİD’in başını keserek öldürdüğü İngiliz yardım görevlisi David Haines’in ailesi, İskoçya’da Haines için küçük bir anma etkinliği düzenledi. Törende IŞİD’in aynı şekilde öldürdüğü diğer İngiliz rehine Alan Henning de anıldı.

IŞİD rehin aldığı Amerikalı gazeteciler James Foley ve Steven Sotloff’u da öldürmüştü. Cihatçı örgüt, Batılı rehineleri Amerikan hava saldırılarına misilleme olarak öldürdüğünü bildirmişti.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG