Erişilebilirlik

Bin Ladin'in Akrabaları Uçak Kazasında Öldü


Londra yakınlarında özel bir jetin düşmesi sonucu dört kişi öldü. Ölenler arasında el Kaide’nin eski lideri Usame bin Ladin’in akrabaları da bulunuyor.

İngiliz ve Suudi medyası üç kişinin Bin Ladin’in akrabası olduğunu bildirdi. Ölen diğer kişiyse uçağın pilotu.

Londra’daki Suudi Arabistan Büyükelçisi Muhammed bin Navaf bin Abdülaziz, resmi Twitter hesabından ölenler için taziye dileklerinde bulundu, ölenlerin ama kimliklerini açıklamadı.

İngiliz polisi, jetin Londra’nın 65 kilometre güneybatısındaki Blacakbushe Havaalanı’na inmeye hazırlanırken, otomobil müzayedesi yapılan bir alana çakılarak alevler içinde kaldığını bildirdi. Uçak Milano’dan geliyordu.

Polis yerde yaralanan olmadığını belirtti. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Usame bin Ladin’in inşaat sektöründen milyarder olan babası Muhammed’in ailesi, bugün dünyanın en zengin ailelerinden biri ve uluslararası çapta büyük ticari bağlantılara sahip. Binladen Grubu’nun sahibi Muhammed’in 50’den fazla çocuğu bulunuyor. Grup Suudi Arabistan’ın önemli bir kesiminde inşaat sektörüne el atmış durumda.

Muhammed Bin Ladin de 1967 yılında Suudi Arabistan’da uçak kazasında ölmüştü.

Oğlu Usame bin Ladin ise 1990’larda el Kaideyi kurmuş ve kendisi 2011’de Pakistan’da gizlendiği evinde Amerikan özel kuvvetleri tarafından bulunarak öldürülmüştü.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG