Erişilebilirlik

Başkan Yardımcısı Biden'dan İkinci Özür


ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden Harvard Üniversitesinde konuşurken
ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden Harvard Üniversitesinde konuşurken

Amerika'nın müttefiklerini teröristleri desteklemekle suçlayan konuşması için Türkiye'den özür dileyen ABD Başkan Yardımcısı Birleşik Arap Emirlikleri'ne de benzer bir özür iletti

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, iki gün içinde ikinci kez Amerika’nın müttefiklerinin IŞİD’e yardım ettiğini ima eden açıklamalarından ötürü özür diledi.

Abu Dhabi veliaht prensi Muhammed bir Zayid’i telefonla arayan Biden, Birleşik Arap Emirlikleri’ni teröristleri desteklemekle suçlama niyeti taşımadığını söyledi.
Biden geçen hafta Harvard Üniversitesinde yaptığı konuşmada terörle mücadelede “en büyük sorunu “Amerika’nın müttefiklerinin yarattığını önesürmüş ve Türkiye, Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin adlarını vermişti.

Biden daha önce de aynı konuşmadan dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı arayarak özür dilemişti.

Biden'ın ofisi tarafından yapılan yazılı açıklamada, Başkan Yardımcısı’nın "Amerika, Türkiye de dahil, Müttefiklerimiz ve ortaklarımızın IŞİD belasıyla mücadelede gösterdiği kararlılığa ve yaptığı fedakarlıklara büyük değer veriyor" dediği belirtilmişti.

Yazılı açıklamada, iki liderin Türkiye'nin Amerika'yla IŞİD'le mücadelede yakın işbirliğinin önemini yeniden vurguladığı da kaydedilmişti.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG