Erişilebilirlik

Biden: ‘Yolsuzluk Kanseri’yle Mücadele Edin'


Biden: 'Yolsuzluk Kanseriyle Mücedele Edin'
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:31 0:00

Biden: 'Yolsuzluk Kanseriyle Mücedele Edin'

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden geçici hükümetle görüşmeler yapmak üzere geldiği Kiev'de Ukraynalı yetkililere destek mesajları verdi, tehditlere karşı Amerika'nın Ukrayna'nın yanında olduğunu söyledi

Amerika’nın Ukrayna’daki geçici yönetime desteğini göstermek için Kiev'e giden Başkan Yardımcısı Joe Biden, Ukrayna’nın “aşağılayıcı tehditler” olarak nitelediği durumla başa çıkması için ABD’nin yanlarında olacağını söyledi.

Ukrayna geçici Devlet Başkanı Oleksander Turçinov ve geçici Başbakan Arseniy Yatsenyuk’la görüşmek üzere ülkeye giden Biden’ın bu ziyareti, ülkenin doğusunda yaşanan gerginliğin azalacağına dair hiçbir işaret olmayan bir ortamda gerçekleşiyor.

Başkan Yardımcısı Biden, “Ukrayna hükümetinin birleşik bir Ukrayna inşa etmek için tarihi bir fırsat yakaladığını” söyledi. Ancak Biden, Ukraynalılar'ı, “yolsuzluk kanseri” olarak nitelediği durumla da mücadele etmeye çağırdı.

Biden ayrıca Ukrayna’nın enerji konusundaki bağımlılığından kurtulmasına yardım etmeye hazır olduklarını da vurguladı.

Bu arada Rusya ve Ukrayna arasında Paskalya nedeniyle yapılan ateşkes anlaşmasını kana bulayan gelişmeler yaşandı ve Ukrayna’nın doğusundaki Rus yanlısı Slavyansk kasabasında cumartesi gecesi düzenlenen saldırıda en az üç kişi hayatını kaybetti. İki ülke de saldırıyla ilgili olarak birbirlerini suçladı.

Amerika Dışişleri Bakanlığı’nın yayınladığı fotoğraflarda, olayın yaşandığı kasabada Rus özel birlikleri bulunduğu görülüyor. Amerikalı yetkililer, fotoğrafların Ukrayna diplomatik kaynaklarından elde edildiğini bildirdi.

Rusya, Ukrayna sınırları içinde Rus askeri birliğinin bulunduğu iddialarını reddederek, söz konusu kişilerin Rus yanlısı ayrılıkçı Ukraynalılar olduğunu savunuyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG