Erişilebilirlik

Obama Kongre'yi İkna Etmeye Çalışıyor


Başkan Yardımcısı Joe Biden, Kongre’nin anlaşmaya destek vermesini sağlamak için geniş çaplı kulis yapıyor. Ancak Obama yönetimi, Kongre’ye anlaşmanın ayrıntılarını inceleme fırsatı vermeden, Birleşmiş Milletler’e anlaşmayı yürürlüğe koyması için yasa tasarısı gönderdi. Bu da, vereceği destek çok önemli olan Senato Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Bob Corker’ı kızdırdı. Corker, “Bunu, Amerikan halkının yanında Kongre ve Temsilciler Meclisi’ne yapılan bir hakaret olarak görüyorum” dedi.

Biden’in gelişine sevinen Demokrat Senatör Ben Cardin, sormak istediği bir çok soru olduğunu söyledi ve “Bu çok yararlı bir adım oldu” diye yorum yaptı.

Başkan Obama’ya, Temsilciler Meclisi’ndeki önemli bir müttefikinden; Demokrat Nancy Pelosi’den iyi bir haber geldi. Pelosi, “Anlaşmayı inceledim. Tam destek vereceğim" diye konuştu.

Ancak Temsilciler Meclisi Başkanı Cumhuriyetçi John Boehner, anlaşmayı kötü bulduğunu söyledi. Boehner, “Bence, Temsilciler Meclisi ve Senato’nun çoğunluğu bu anlaşmaya karşı çıkacaktır” dedi.

Kongre’nin anlaşmayı reddetmek veya onaylamak için 60 günü bulunuyor. Ancak Kongre üyeleri, Ağustos ayında bir aylık tatile çıkacak.

Bu arada, Dışişleri Bakanı John Kerry, Amerika’da temaslar yapan Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil El Cübeyir’e anlaşma hakkında güvence vermeye çalıştı:“İran’ın bölgedeki faaliyetlerinin yanısıra, bölgenin istikrar ve güvenliğini tehlikeye sokacak aşırılığa karşı birlikte çalışmaya kararlıyız.

Başkan ve Yardımcısı, Amerika’da ve Amerika dışında her türlü aşırılıkla savaşmayı sürdüreceklerini her fırsatta tekrarlıyor.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG