Erişilebilirlik

Başkan Yardımcısı Biden Irak’ta


Amerika Başkan Yardımcısı, Joe Biden, Iraklı liderlerle, ‘Irak’ın ulusal bütünlüğü ve IŞİD’e karşı verilen mücadelenin devamı’ konularını konuşmak üzere Bağdat’a gitti.

Biden’ın aynı zamanda temaslarında, uluslararası toplumun Irak’ın ekonomik istikrarı için yapabilecekleri konusunu ve bölgesel işbirliğini artırma yollarını ele alacağı açıklandı.

Biden, en son 2011’de Irak’ı ziyaret etmişti. Başkan Yardımcısı, ülkeye ayak bastıktan kısa bir süre sonra Irak Başbakanı Haydar El Abadi ile görüştü.

Başkan Yardımcısı’nın uçağında bulunan bir yetkili, Biden’in, en başından beri Obama yönetiminin Irak ile en yetkili ismi olduğunu söyledi.

Güvenlik nedenleriyle daha önce açıklanmayan ziyaret, Irak’ın iç politikasında karmaşalar yaşadığı bir döneme denk geldi.

Irak Başbakanı El Abadi bakanları değiştirme sözünü yerine getirmeye çalışırken, Şii din adamı Mokteda El Sadr’a destek veren binlerce gösterici yeni hükümetin kurulması için her gün meclis önünde protesto düzenliyor.

Salı günü, Irak meclisi, başbakan tarafından önerilen kısmi kabine değişikliğini onaylamıştı.

Abadi’nin önerdiği kısmi değişiklik, bağımsız teknokratları bakan olarak atıyor. Bu değişikliğin nedeni, 2003 yılından bu yana yaşanan yolsuzluklar ile mücadele etmek.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG