Erişilebilirlik

'Başbakan Kim Olursa Olsun Onunla Çalışırız'


Marie Harf
Marie Harf

Amerika Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Marie Harf, Türkiye’de kim başbakan olursa olsun onunla çalışmaya hazır olduklarını bildirdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nu Adalet ve Kalkınma Partisi’nin bir sonraki genel başkanı adayı olarak ilan etmesinin ardından görüşü sorulan Harf, bu konuda yorum yapmayı reddetti.

Harf, “Bu bir aday gösterme durumu. Bundan sonraki süreci beklememiz gerekiyor. Sonraki başbakan kim olursa kendisiyle çalışmayı bekliyoruz. Bu süreç tamamlanıncaya kadar daha fazla yorumda bulunamam” diye konuştu.

Marie Harf, Davutoğlu’nun ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’le yakından çalışan bir yetkili olduğunu hatırlatan gazeteciye de, “Evet Bakan Kerry Dışişleri Bakanı Davutoğlu’yla çok yakından çalıştı, kendisiyle bu hafta içinde birkaç görüşme gerçekleştirdi. Gazze krizi ve diğer konularda çok yakından çalışıyorlar” dedi.

‘Suriye’yle sınırdaş her ülkeyle temastayız’

Öte yandan ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Marie Harf’a Suriye’ye giden yabancı savaşçıların Avrupa pasaportları taşıdığı ve Türkiye üzerinden sınırı geçerek Suriye’ye girdikleri hatırlatıldı.

Harf, “Sınırlarında kontrolu arttırması konusunda Türkiye’yle görüşüyor musunuz?” diye soran gazeteciye, “Suriye’ye giden yabancı savaşçıları engellemeye yardımcı olmaları için sınırdaş olan tüm ülkelerle görüşüyoruz” yanıtı verdi.

AB pasaportlu kişilerin Türkiye’ye kolaylıkla seyahat edebildiği de belirtilen Harf, “Evet bu çok büyük bir kaygı kaynağı” diye konuştu.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG