Erişilebilirlik

Başbakan Davutoğlu Almanya'da


Türkiye’deki seçim heyecanı Almanya’ya da taşındı. Siyasi parti başkanları seçim çalışmalarında yurtdışındaki 2 milyon 867 bin seçmenin yarısının yaşadığı Almanya'ya öncelik veriyor, partiler ardı ardına mitingler düzenliyor.

İlk mitingi Mart ayının son günlerinde Halkların Demokratik Partisi’nin Eş Başkanı Selahattin Demirtaş yapmıştı. Ardından geçen haftalarda Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli Almanya’daki seçmenlerle bir araya geldiler.

Bugün ise seçim mitinglerine 25 Nisan'da Erzurum'da başlayan Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Başbakan Ahmet Davutoğlu, Almanya’daki Türk seçmenden destek isteyecek. Davutoğlu günü birlik Almanya ziyareti kapsamında önce Kuzey Ren Vestfalya eyaletinin başkenti Düsseldorf’da yeni başkonsolosluk binasının açılışını yapacak. Buradan Dortmund’a geçecek olan Davutoğlu 15 bin kapasiteli Dortmund Westfalen salonunda bir saatlik bir konuşma yapacak.

Davutoğlu’nun konuşması öncesinde AKP'nin İstanbul Milletvekili adayı Uğur Işılak'ın da konser vermesi planlandı. Başbakan Davutoğlu’nun Dortmund mitingini organize eden Avrupalı Türk Demokratlar Birliği UETD Başkanı Süleyman Çelik Amerika’nın Sesi’ne verdiği röportajda, Davutoğlu’nun konuşmasında yurtdışında yaşayan Türklere yönelik ‘müjdeli haberler’ vermesini beklediklerini açıkladı.

AKP’ye yakınlığı ile bilinen Avrupalı Türk Demokratlar Birliği Başkanı Çelik, Davutoğlu ve diğer liderlerin Almanya’da seçmenlere yönelik toplantılar düzenlemelerini vatandaşların politikaya olan ilgisinin artması açısından ‘faydalı bir adım’ olarak tanımlıyor.

Türkiye’de 7 Haziran 2014 tarihinde gerçekleşecek Türkiye Büyük Millet Meclisi milletvekilliği seçimlerinde Almanya’da 1,4 milyon Türk vatandaşının oy kullanma hakkı var. Konsolosluklarda kurulacak sandıklarda Almanyalı Türkler gelecek hafta Cuma gününden itibaren 31 Mayıs’a kadar oy kullanabilecekler. Yurtdışındaki Türk vatandaşları için gümrük kapılarında oy verme işlemi 7 Haziran saat 17:00’a kadar devam edecek.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG