Erişilebilirlik

Baltimore Halkı Şoku Atlattı mı?


Baltimore Halkı Şoku Atlattı mı?
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:03 0:00

Baltimore’da yetkililer geçen ay yaşanan ayaklanmalarda 9 milyon dolarlık hasar olduğunu açıkladı. Siyah Amerikalılar’ın çoğunlukta olduğu kentte, Freddie Gray’in polis gözetimindeyken şüpheli biçimde ölmesi kentlileri sokağa dökmüştü. 3’ü siyah Amerikalı olan 6 polis memuru yargılanmayı bekliyor. Amerika’nın Sesi’nden Chris Simkins, Baltimore halkının kentin daha iyi bir geleceğe nasıl sahip olacağını tartıştığını bildirdi.

Baltimore’un batı kesimindeki bu mahallede yaşam normale döndü. Polis, ekonomik sorunlarla boğuşan bu mahallede suçla mücadeleyi sürdürüyor. Son zamanlardaki ayaklanmalar her şeyi daha da zorlaştırmış. Siyah erkekler arasında yüzde 23 işsizlik var ve ayaklanmalarda 280 işyeri zarar görmüş. Maryland Üniversitesi Sosyal Hizmetler Bölümü Dekan Yardımcısı Bronwyn Mayden Baltimore’da doğmuş. Mayden, kentin gelecekteki durumunun siyah nüfusa iş olanakları yaratılması bağlı olduğunu söylüyor.

Marylandlı siyasetçi Antonio Hayes halkın da daha iyi bir Baltimore istediğini söylüyor. Daha iyi bir Baltimore için de, ceza sisteminin daha iyi olması, maaşların artması ve ev bulma sisteminin daha adil hale gelmesi gerekiyor.

Mahalledeki her 4 siyahtan 1’inin lise diploması yok. Şehir sakini Brittany Davis, Baltimore Belediye Başkanı Stephanie Rawlins-Blake ve diğer belediye yetkililerini siyah mahallelerde gerekli eğitim yatırımlarını yapmamakla suçluyor.

Eski polis memuru Rob Weinhold gibi toplum liderleri polisin halkın güvenini tekrar kazanmasının kentin önünü görebilmesi için çok önemli olduğunu söylüyor.

Linda Kees polisin msuçla daha fazla mücadele etmesini istiyor ve ailesi için daha kaliteli bir yaşamın hayalini kuruyor.

Kees ve birçok kişi bu topluma daha fazla yatırım yapıp kararlılıkla hareket ederek burada yaşayanların hayatlarında olumlu değişimler gerçekleştirilebileceklerine inanıyor.

STÜDYO VOA

ABD Maliye Bakanı Yellen'dan İran'a yeni yaptırım sinyali – 16 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG