Erişilebilirlik

50 Başarılı Türk’ün Ardındaki İsim


50 Başarılı Türk’ün Ardındaki İsim
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:06:49 0:00
Amerika'da 12 yıldan bu yana yayınlanan Turk of America Dergisi, Amerika'da yaşayan en etkili 50 Türk'ü seçti. Aralarında işadamları, sanatçılar, bilimadamları, akademisyenler, profesyonel yöneticiler ve sporcuların bulunduğu liste bugüne dek Amerika'da Türkler arasında bu konuda yapılan ilk çalışma oldu.

Turk of America kurucu ortağı ve Genel Yayın Yönetmeni Cemil Özyurt, çalışmayı 12 yıllık bir emeğin ürünü olarak gördüğünü söyledi: ''Eminim bu listede yer almayı hak eden ve ilk 50'ye koyamadığımız çok isim vardır. Amerika'daki Türklerin farklı alanlardaki başarıları yeni nesle örnek teşkil ediyor,'' dedi.

Özyurt, ''Listeyi oluştururken danışma kurulumuz Amerika'nın dört bir yanından isim topladı. İsimler üzerine araştırma yaptı. Listedeki isimler sadece Türk toplumu içinde değil yaşadığımız Amerikan toplumuna da yaptıkları ile büyük oranda tesir eden, etkileyen isimler,'' diye konuştu.

En etkin 50 Tük listesinin ilk sırasında ünlü doktor ve televizyon sunucusu Dr. Mehmet Öz yer aldı. Coca Cola CEO'su Muhtar Kent ikinci sırada, Western Union CEO'su Hikmet Ersek ise üçüncü sırada yer aldı. Sıfırdan 1 milyar dolarlık şirket haline gelen ve geçtiğimiz günlerde Başkan Obama tarafından Global Girişimci Büyükelçisi seçilen Hamdi Ulukaya, Amerika'daki Türkler’in etkin bir lobi yapmasına imkan tanıyan ve Kongre'deki Türk dostu milletvekili sayısını rekor sayıya ulaştıran Yalçın Ayaslı, dünyada 55 milyon internet kullanıcısının bilgisayarını koruyan Comodo'nun sahibi Melih Abdulhayoğlu, Silicon Vadisi'nin ünlü girişimcisi Aydın Şenkut, MIT'e yaptığı 100 milyon dolar bağışla dikkatleri üzerine çeken Dr. Kenan Şahin, internet üzerinde 1 milyar kez izlenen The Young Turks Show'un yaratıcısı Cenk Uygur, Brookings Enstitüsü'nde görev yapan Kemal Derviş, 10 milyar dolarlık Maxim'in CEO'su Tunç Doluca, India'daki Indy Eleven futbol takımının sahibi Ersal Özdemir, Harvard'ın önde gelen kanser uzmanı Dr. Mehmet Toner, Demokrat Parti delegesi Murat Güzel, Texas Üniversitesi'nde 19 yıldır işletme bölümünün dekanlığını yapan Dr. Hasan Pirkul listede yer alan diğer isimler oldu.

Listede Ermeni, Yahudi, Süryani, Arap, Kürt, Kıbrıslı, Boşnak kökene sahip isimlerin yer aldığını belirten Cemil Özyurt, ''Liste Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı altında birleşen Anadolu'nun güzel bir mozaiği,'' dedi.
  • 16x9 Image

    Melek Çağlar

    Melek, meslek yaşamına yazılı basında başladı. Haftalık Barometre gazetesinde muhabir ve Management-Marketing sayfa editörü olarak çalıştıktan sonra 1990’lı yılların başında aynı gazetenin Yazı İşleri Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. Meslek yaşamına kısa bir ara verip İngiliz Kraliyet bursuyla City University London’da gazetecilik eğitimi aldı. 1994 yılında Amerika’ya yerleşmeden önce Hürriyet gazetesinde çalıştı. Meslek yaşamına halen Internet, radyo ve televizyon yayıncılığı yapan Amerika’nın Sesi’nde devam ediyor. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu olan Melek, yüksek lisans derecesini 2002 yılında tamamladığı George Washington Üniversitesi MBA programından aldı.

STÜDYO VOA

ABD’nin inşa ettiği geçici liman üzerinden Gazze’ye yardım sevkiyatı başladı - 17 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG