Erişilebilirlik

Euro Bölgesi'nde Büyüme Beklentileri Düşük


Avrupa Merkez Bankası, 18 ülkeden oluşan Euro Bölgesi'nde gelecek iki yıl içinde çok düşük düzeyde büyüme beklediklerini açıkladı.

Blok olarak dünyanın en büyük ekonomisi oluşturan Euro Bölgesi’nin bu yıl yüzde 0,8, gelecek yıl yüzde 1 ve 2016’da yüzde 1,5 büyüme gerçekleştirilmesi bekleniyor. Bu rakamlar daha önceki tahminlerin düşürüldüğü anlamına geliyor.

Banka ayrıca bölgede enflasyonun 2016’ya kadar çok düşük seyredeceğini ve Amerika ve Avrupa’da ideal olarak görülen yüzde 2’nin altında kalacağını belirtti.

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi, bölgenin ekonomik görünümüyle ilgili risklerin azaldığını söyledi ve bankanın bölge ekonomisinde büyümeyi sağlayacak olası yeni politikalar üzerinde çalıştığını belirtti.

Avrupa Merkez Bankası, devlet tahvili satın alarak büyümeyi ve enflasyonu arttırabilir. ABD, İngiltere ve Japonya merkez bankaları son yıllarda büyük tahvil alımları yaparak ekonomilerini canlandırmaya çalışıyor.

Doğrudan devlet desteği Amerikan ekonomisine ivme kazandırmayı başarsa da Japonya’da ekonomik durgunluk sürüyor. İngiltere’de ise büyüme yüzde 1’in altında.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG