Erişilebilirlik

Dünya Liderlerine Protestolar Sürüyor


Dünya Liderlerine Protestolar Sürüyor
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:48 0:00

Dünya Liderlerine Protestolar Sürüyor

Dünya liderleri Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda konuşmalarını yaparken, birkaç sokak ötede protestolar devam ediyor. Birleşmiş Milletler binasının biraz ötesindeki bir alan değişik ülkeleri protesto etmek isteyenlerin buluşma noktası.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani Genel Kurul’da konuşmasını sürdürürken, dışarıdaki kalabalık büyük bir Ruhani karikatürü ile protesto gösterisi yaptı.

Ruhani geçmişi unutmayacaklarını, ancak geçmişte de yaşamak istemediklerini söyledi.

Ancak Dilaram, “Birleşmiş Milletler ülkelerin biraraya gelip geleceği konuştuğu, gençler ve çocuklar için dünyayı daha iyi bir yer haline getirmeye çalıştıkları bir alan. Ancak Hasan Ruhani ve İran rejimine konuşacak bir platform verilmesi yanlış.” şeklinde konuşuyor.

Protestocu grup, geri geri yürüyerek İran nükleer anlaşmasını protesto ediyor. Göstericilere göre, Batı İran’a boyun eğdi.

Ukraynalılar da Rusya’nın ülkelerini işgalini ve Rusya lideri Vladimir Putin’i protesto ediyor. Slava Kolomiets, Rusların Ukrayna'dan çıkmasını istiyor.

Mısırlılar da kendi aralarında Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah Sissi nedeniyle atışıyor.

Mustafa Muhammed, “Bu adam iki yıl önce askeri darbeyle Mısır’da iktidarı ele geçirdi ve Birleşmiş Milletler hiç bir şey yapmadı.” şeklinde konuşuyor.

Protestocu gruplar Birleşmiş Milletler’in programını değiştiremeyeceklerini biliyorlar. Tek istedikleri seslerinin duyulması.

Bazıları ise sükunet içinde seslerini duyurmak istiyor. Falun Gong, Çin Hükümeti’ni meditasyonla protesto ediyor.

Birçok kişi için, Birleşmiş Milletler binasının bir sokak ötesinde bulunmak, kendi siyasi liderlerine en yakın olabilecekleri nokta. Ama tek umutları seslerinin, binanın içindeki liderlerinki kadar duyulması.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG