Erişilebilirlik

Harvard'a 350 Milyon Dolarlık Bağış


Dünyanın en iyi üniversitelerinden biri olan Harvard Üniversitesi tarihindeki en büyük bağışı aldığını açıkladı. Bağışın sahipleri merkezi Hong Kong’da olan Hang Lung Grup şirketinin sahipleri Gerald ve Ronnie Chan

Harvard, paranın yatırım olarak kullanılmasından gelen gelirin Ebola, sıtma, kanser gibi hastalıkları önlemek için araştırma yapan profesör ve öğrencilere destek sağlamak ve savaş, fakirlik ve çevre kirliliği nedeniyle yaşanan sağlık sorunlarıyla mücadele etmek için kullanılacağını açıkladı.

Gerald Chan 1970’lerde Harvard Üniversitesi Kamu Sağlığı Bölümü’nden iki diploma almış. Chan, aynı zamanda Boston kentine yakın Cambridge’de bulunan okulun yakınlarında 100 milyon dolarlık emlak satın almış.

Bağış anlaşmasına bağlı olarak Harvard Kamu Sağlığı Bölümü’nün adı, Chan’ların babası T.H Chan olarak değiştirilecek. Emlak yatırımcısı baba Chan 1986’da hayatını kaybetmiş.

1636 senesinde kurulan dünyaca ünlü Harvard Üniversitesi 32 milyar dolarlık varlığıyla Amerika’nın en zengin üniversitesi.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG