Erişilebilirlik

Şam’da Çatışmalar Şiddetleniyor


Suriyeli isyancıların, Şam’ın bazı bölgelerinde saldırılarını arttırdığı ve başkentte son birkaç ayın en şiddetli çatışmalarının yaşandığı bildiriliyor.

Buna karşılık Suriye Ordusu isyancıların direniş gösterdiği semtleri yoğun topçu ateşine tutuyor. Ordu ayrıca kentin tarihi Abbasi Meydanı’nı giriş çıkışlara kapattı.

Amatör videolardan alınan görüntülerde isyancıların lideri olduğunu iddia eden bir kişi, Cubar semtinde ordu birliklerine saldırdıklarını söylüyor.

Muhalefet eylemcileri de Şam’ın güneyinde konuşlu ordu birliklerine bir kaç koldan saldırıya geçildiğini önesürdü. Özgür Suriye Ordusu Çarşamba günü yayınladığı açıklamada, saldırıya altı isyancı grubun katıldığını belirtti. Bunlar arasında el Kaide’ye yakınlığıyla bilinen el Nusra da bulunuyor.

Şam’daki görgü tanıkları da ordunun topçu ateşiyle isyancıları püskürtmeye çalıştığını belirtiyor.

Öte yandan, şiddet Suriye’nin diğer bölgelerinde de tırmanıyor. Tarihi Palmira kentinde bomba yüklü iki araçla yapılan intihar saldırısında en az 12 Suriye askerinin öldüğü haber verildi.

İsyancıların düzenlediği intihar saldırısının Palmira’daki askeri istihbarat üssünü hedef aldığı bildirildi. Ancak devlete bağlı medya kuruluşları patlamaların sivil halkın yaşadığı iskan bölgesinde meydana geldiğini ve birçok kişinin ölümüne yol açtığını ileri sürdü.

Birleşmiş Milletlere göre, Suriye’de Mart 2011’de başlayan çatışmalarda şimdiye kadar 60 binden fazla kişi öldü.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG