Erişilebilirlik

Ankara’daki Bombalı Saldırıda 28 Ölü


Ankara’daki bombalı saldırı, Genelkurmay Başkanlığı’nın 100 metre yakınında ve askeri lojmanların önünde, askeri servis otobüsleri geçerken meydana geldi. Saldırıda, trafik ışığında bekleyen üç servis otobüsü büyük hasar gördü.

Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar’a göre, patlamanın nedeni bir araca yerleştirilmiş bombalar. Polis soruşturmayı yürütüyor. Sağlık Bakanlığı olay yerine 32 ambulans gönderildiğini açıkladı. Polis bölgeyi kordon altına aldı. Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, basına telefonda verdiği ilk açıklamada ölü sayısını 5, yaralı sayısının 10 kişi olarak açıklamıştı. Valilik yaptığı son açıklamada saldırıda 18 kişinin hayatını kaybettiğini, 45 kişinin de yaralandığını bildirdi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ise yaralıların tedavi olduğu hastanelerden birinin önünde yaptığı açıklamada, 14 hastanede 61 yaralının tedavi altında olduğunu belirtti.

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş ise son yapılan resmi açıklamada 28 kişinin hayatını kaybettiğini ve 61 kişinin yaralı olduğunu kaydetti.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan son açıklamaya göre, saldırı Türk Silahlı Kuvvetleri personelini taşıyan servis aracına kırmızı ışıkta beklerken yapıldı.Genelkurmay Başkanlığı saldırıyı bir terör eylemi olarak tanımladı.

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise yaralı ve ölü sayısı ve yaralıların durumu ile bir bilgi verilmedi.

Olay mahalline ulaşan CHP milletvekilleri Murat Emir, Eren Erdem, Ali Şeker ve Çetin Arık da açıklama yaptı. Milletvekilleri, ölü sayısının artmasından korktuklarını söyledi.

Olay mahalline gelen CHP milletvekilleri Murat Emir, Eren Erdem, Ali Şeker ve Çetin Arık açıklama yaptı
Olay mahalline gelen CHP milletvekilleri Murat Emir, Eren Erdem, Ali Şeker ve Çetin Arık açıklama yaptı

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, olay mahalline koşarak giden ilk milletvekili grubunun arasındaydı. Saldırı, Devlet Mahallesi’ndeki Hava Kuvvetleri Komutanlığı Lojmanları ile Devlet Malzeme Ofisi arasındaki kavşakta meydana geldi. Bölge, polis araçlarıyla çember içine alındı. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, “Olay mahalline gittiğimizde bir değil, en az iki otobüsün yandığını gördüm, ama hiçbir şeyden emin değilim. Çok sayıda yaralı var. Yeni bir patlama olabileceği endişesiyle asker ve polisimiz güvenliğimiz için bizi olay yerinden uzaklaşmaya davet etti” şeklinde konuştu.

Olay mahalline gelen CHP milletvekilleri arasında Ali Şeker, Eren Erdem, Hilmi Yarayıcı ve Aylin Nazlıaka da bulunuyor. Milletvekilleri, basın mensuplarının bulunduğu alanda tutuluyor. Olay mahallinde en az 30 ambulans bulunuyor. En az 10 ambulansın ise yaralı sevkiyatı yaptığı gözlendi. Yaralılar, olay yerine en yakın noktadaki iki özel hastaneye sevk edildi.

Saldırının Ankara’da mesai saati çıkışına rastlaması nedeniyle trafik felç olurken bu durumun olay mahallindeki ambulans sevkiyatını da güçleştirdiği gözleniyor. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay’ın ifadesine göre an itibarıyla olay mahallinde en az iki askeri otobüsün yanması da göz önünde bulundurulduğunda yaralı ve ölü sayısının çok yüksek olmasından kaygı duyuluyor.

İlk iddialara göre olaya bomba yüklü bir aracın patlaması neden oldu.

ABD'den kınama

Ankara saldırılarına ABD'den de kınama geldi. ABD Dışişleri Bakanlığı'nın resmi açıklamasında "Türk askeri personeli ve sivilleri hedef alan terör saldırılarını güçlü bir şekilde kınıyoeuz. Hayatını kaybedenlerin ailelerini taziyelerimizi iletiyoruz, yaralananların hızla iyileşmesini temenni ediyoruz. NATO müttefikimiz Türkiye ile terör tehdidiyle savaşta güçlü ortak olduğumuzu tekrarlıyoruz" dendi.

Amerika Büyükelçisi John Bass de büyükelçiliğin Twitter hesabı üzerinden kısa bir başsağlığı mesajı yayınladı. Bass, "Ankara'da gerçekleşen terör saldırısının derin üzüntüsü ve şoku içerisindeyim. Kalbimiz ve dualarımız saldırıdan etkilenenlerledir" dedi.

Ankara'da Bombalı Saldırı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:00:31 0:00

  • 16x9 Image

    Yıldız Yazıcıoğlu

    Yıldız Yazıcıoğlu, 1994-1998 döneminde Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nde lisans eğitimini tamamladı. Mesleğe 1997 yılında Cumhuriyet’te stajyer olarak başladı. 1998-2000 döneminde yüksek lisans eğitimine devam etti. 2000 – Mayıs 2009 döneminde Milliyet’te mesleki kariyerini cumhurbaşkanlığı ve parlamento muhabirliği noktasına taşıdı. 2009 - 2011 yıllarında ABD’nin başkenti Washington DC’de kariyerini sürdürdü ve farklı medya kuruluşları için temsilcilik – yorumculuk görevlerini yürüttü. Bu dönemde VOA Türkçe’de eğitim aldı ve görev yaptı. Ardından Ankara’ya dönüşünde Habertürk TV’de, ArtıBir TV’de görevler üstlendi. Şu anda VOA Türkçe ekibinde görev almayı sürdürüyor.

STÜDYO VOA

BM’den Gazze’de ‘kıtlık’ uyarısı – 18 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG