Erişilebilirlik

ABD'den Uluslararası Yayıncılık'ta Reform Girişimi


Temsilciler Meclisi Dışişleri Komisyonu’nun hazırladığı yasa tasarısı, şu anki uluslararası yayıncılık dairesi olan Broadcasting Board of Governors’un yerine U.S. International Communications Agency yani Amerikan Uluslararası İletişim Dairesi’nin kurulmasını öngörüyor

Amerikan Kongresi, Amerika’nın Sesi’ni de kapsayan Uluslararası Yayıncılık Dairesi’nde reform yapmak için yeni bir girişimde bulunuyor.

Temsilciler Meclisi Dışişleri Komisyonu’nun hazırladığı yasa tasarısı, şu anki uluslararası yayıncılık dairesi olan Broadcasting Board of Governors’un yerine U.S. International Communications Agency yani Amerikan Uluslararası İletişim Dairesi’nin kurulmasını öngörüyor.

Mevcut kurum olan Broadcasting Board of Governors bünyesinde, hükümete bağlı olan Amerika’nın Sesi, TV/Radyo Marti ve hükümetin fonlarıyla desteklenen bağımsız yayın kuruluşları Radio Free Europe, Radio Free Asia ve Middle East Broadcasting Network faaliyet gösteriyor.

Yeni yasa tasarısı, Amerika’nın Sesi, TV/Radio Marti ve teknik ve yönetim desteği sağlayan Uluslararası Yayıncılık Dairesi’nin tek çatı altında birleştirilmesini öngörüyor.

Radio Free Europe, Radio Free Asia ve Middle East Broadcasting Network’ünse kendi yönetim kurulu ve yönetim kurulu başkanı olacak ikinci bir çatı altında toplanması sözkonusu.

Cumhuriyetçi Partili milletvekili Ed Royce, sistemde reform yapılmasının, bütçenin Washington bürokratları yerine yabancı propagandayla mücadele için kullanılması açısından gerekli olduğunu söyledi.

Yasa tasarısına ilişkin oturum 21 Mayıs’ta yapılacak.

Benzer bir yasa tasarısı Temsilciler Meclisi’nden geçen yılın Temmuz ayında geçmiş ancak Kongre’nin görev süresi dolduğu için Senato’da ele alınamamıştı.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG