Erişilebilirlik

Amerikan Gizli Servisi: ‘Hata Kabul Edilemez’


Amerikan Gizli Servisi genel müdürü, parmaklıklardan atlayarak Beyaz Saray’a giren emekli askerin yarattığı güvenlik ihlalinin kabullenilebilir yönü olmadığını, benzer durumların tekrar yaşanmayacağını belirtti

Temsilciler Meclisi komisyonuna açıklama yapan Julia Pierson, “Güvenlik planımız düzgün bir şekilde yürütülemedi, bundan tamamıyla ben sorumluyum, bir daha olmayacağından emin olabilirsiniz” diye konuştu.

Temsilciler Meclisi Denetleme Komisyonu Başkanı Darrell Issa, son birkaç yılda yaşanan benzeri olayların Gizli Servis’in idaresiyle ilgili soru işaretleri yarattığını ve halkın güvenini kaybettiğini ifade etti. 2011 yılında yaşanan bir başka olaydaysa Beyaz Saray’a ateş açılmış, camda açılan kurşun deliği günler sonra fark edilmişti.

Amerika başkanı ve ailesini korumakla görevli Gizli Servis Genel Müdürü Julia Pierson ifadesinde, bu yıl toplam altı kişinin parmaklıkları atlayarak Beyaz Saray’a girmeye teşebbüs ettiğini, bunlardan 42 yaşındaki emekli asker Omar Gonzales’in binanın içine girebilen tek kişi olduğunu söyledi.

Irak Savaşı’nda toplam dokuz yıl görev yapan Gonzales, silahla girilmesi yasak kamu binasına girme suçundan tutuklu bulunuyor. Mahkum edildiği takdirde Gonzales on yıl hapis yatabilir.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG