Erişilebilirlik

Amerikalı Kadın Rehinenin Ölümü Doğrulandı


Amerikalı yardım görevlisi Kayla Mueller
Amerikalı yardım görevlisi Kayla Mueller

2013 yılında Suriye'de IŞİD tarafından kaçırılan Kayla Mueller'in öldürüldüğünü doğrulayan Başkan Obama Washington'un Amerikalı rehinenin ölümünden sorumlu teröristleri mutlaka bulacağını ve adalet önüne çıkaracağını açıkladı

Suriye’de IŞİD militanları tarafından rehin tutulan Amerikalı kadın yardım görevlisinin öldüğü Beyaz Saray tarafından doğrulandı.

Beyaz Saray yaptığı açıklamada Suriye’de 2013 yılında kaçırılan Kayla Mueller’in ailesine baş sağlığı dileklerini sundu.

IŞİD geçen hafta Mueller’in rehin tutulduğu binayı Ürdün uçaklarının vurduğunu ve rehinenin saldırıda öldüğünü iddia etmişti.

Başkan Barack Obama açıklamasında “Onu bizden aldılar ama anısı yaşıyor, doğru ve saygın olan şeyler için her biri kendi yöntemiyle savaşan herkese esin kaynağı oluyor. Ne kadar zaman alırsa alsın Amerika Kayla’nın rehin alınması ve ölümünden sorumlu olan teröristleri bulacak ve adalet önüne getirecektir” dedi.

Resmi açıklamada Mueller’in ölümüyle ilgili ayrıntılı bilgi verilmedi. Geçen hafta Ürdünlü, Amerikalı ve diğer yetkililer IŞİD’in iddiasını kuşkuyla karşılamıştı.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG