Erişilebilirlik

Amerika'da Polis Şiddeti Tartışılıyor


Amerika'da Polis Şiddeti Tartışılıyor
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:50 0:00

Beyaz bir polisin kendisinden kaçan 50 yaşındaki bir siyahı sekiz el ateş ederek vurduğunu gösteren şiddet dolu görüntüler Amerika’da polisin azınlık topluluklarına yönelik şiddetini tekrar gündeme çekti

Görüntüleri görenler izlemenin zor olduğunu söylüyor. Videonun ortaya çıkmasından sonra polis memuru Michael Slager işinden kovuldu ve aleyhine cinayet suçundan dava açıldı.

Kuzey Charleston Belediye Başkanı Keith Summey, basın toplantısında kentin kızgın sakinlerine doğru olanın yapılacağı sözü verdi.

Summey, aldığı kararı konseye ilettiğini, 150 polis kamerası daha kullanacaklarını ve sokaklardaki her polisin üniformasında bir kamera olacağını belirtti.

Büyük çoğunluğunu siyahların oluşturduğu toplum adalet istiyor ve polis kültürünün değişmesi gerektiğini söylüyor. Muhiydin D’Baha gösterilere önderlik etmiş.

D'Baha, bunun bir cinayet olduğunu söyledi

Scott ailesinin avukatı Chris Stewart video ellerine geçtiğinde kısa süreliğine mutluluk hissettiklerini çünkü adaletin yerini bulacağını düşündüklerini söylüyor.

Stewart, “Peki video olmasaydı? Eğer tanık, ya da benim deyişimle bu kahraman olmasaydı? Bu iş böyle olmazdı çünkü ilk çıkan raporda olaylar çok farklı biçimde aktarılmıştı.” şeklinde konuşuyor.

Polis şiddetine karşı ülke çapında düzenlenen protestolardan sonra Başkan Barack Obama Aralık ayında 21’inci Yüzyıl Polisliği isimli bir görev gücü kurdu. Oluşumun görevi şiddetin azaltılması ve halkla polis güçleri arasındaki güven ilişkisinin geliştirilmesi.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG