Erişilebilirlik

Amerika Kötü Hava Şartlarıyla Boğuşuyor


Amerika Kötü Hava Şartlarıyla Boğuşuyor
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:29 0:00

Amerika’da geçtiğimiz hafta sonu meydana gelen şiddetli fırtınalar, bazı bölgelerde can ve mal kaybına yol açtı. Teksas ve Idaho’da sel felaketleri yaşanırken, bazı eyaletlerde mevsim normalleri dışında kar fırtınaları görüldü. Meteoroloji uzmanları, aşırı hava koşullarının ülkenin doğusuna doğru ilerlediğini kaydediyor.

Hortumlar Amerika’da çok sayıda evi yerle bir etti. Yetkililer, enkaz altında kalanların kimliğini belirlemeye çalışıyor. Texas itfaiye müdürü Chuck Allen, arama ve kurtarma ekiplerinin eğitimli köpeklerle, fırtınadan etkilenen bölgelerde kapı kapı gezip kayıp şahısları teşhis etmeye çalıştığını söyledi.

Teksas’ta bazı vatandaşlar, fırtına öncesinde uyarı almadıklarını söylüyor.

Şiddetli hava koşulları, Teksas’ın Forth Worth bölgesinde büyük bir çukur açmış. Sel yaşanan Dallas’ın kuzeyinde mahsur kalan bazı kişiler helikopterlerle kurtarılmış.

Iowa’da, fırtınadan bir okulun çatısı uçmuş. Okul müdürü Don Dunn, fırtınanın haftasonu olmasının kendileri için büyük bir şans olduğunu söyledi.

Güney Dakota’nın bazı bölgelerindeyse bir ilk yaşandı ve Mayıs ayında yarım metreye yakın kar yağdı. Birçok kişi ilk defa mayıs ayında kar yağdığına tanık oldu.

Denver’da yolları kaplayan kar, hava sıcaklığının yükselmesiyle eridi. Meteoroloji, Colorado’nın kuzeyi için orta ve yüksek şiddette sel uyarısı yaptı.

Amerika’nın doğu kıyılarında şimdilik yaz sıcakları yaşanıyor. Ancak meteoroloji uzmanları, hortum ve sel riskinin ülkenin doğusuna doğru ilerlediği uyarısında bulunuyor. Bu da, 50 milyondan fazla Amerikalı’nın önümüzdeki günlerde aşırı hava koşullarına maruz kalması anlamına geliyor.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG