Erişilebilirlik

ABD Kara Kışa Teslim


Amerika Kara Kışa Teslim
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:06 0:00

Aşırı soğuk hava, Amerika’nın doğu ve orta kesimlerinde etkisini sürdürüyor. Meteoroloji uzmanları soğuk hava dalgası ve kar yağışının şiddetini arttırarak devam edeceğini tahmin ediyor.

Aşırı soğuk hava, Amerika’nın doğu ve orta kesimlerinde etkisini sürdürüyor. Meteoroloji uzmanları soğuk hava dalgası ve kar yağışının şiddetini arttırarak devam edeceğini tahmin ediyor. Yoğun kar yağışı birçok kentte trafiği felce uğrattı. Çok sayıda okul ve işyeri kapandı. Dün Washington’da federal hükümet daireleri de kar nedeniyle tatil edildi. Dondurucu soğukların hafta boyunca devam edeceği bildiriliyor.

Ulaşımı felce uğratan yoğun kar yağışı nedeniyle Washington’da okullar ve hükümet daireleri dün tatil edildi. Tatil, en çok çocuklara yaradı.

Sosyal medyada düzenlenen kartopu oyunları, birçok mahallede çok sayıda Washington sakinini biraraya getirdi. Kimileri Mardi Gras kostümleriyle boy gösterdi.

Kaptan Amerika kostümündeki Collin Lawrence, “Geçen yıl da kartopu oyununa katılmıştım. Çok eğlenceliydi. Neden bu yıl da katılmayayım dedim. Bu yıl kostümümü de giydim. Herkes çok iyi vakit geçiriyor. Hava da çok güzel. Bu etkinliği çok seviyorum” şeklinde konuşuyor.

Ancak evlerinin önündeki karları küremek ve araçlarını kar yığınlarının arasından çıkarmak zorunda olanlar için durum hiç de eğlenceli değil. Bu ay rekor seviyede kar yağışı alan Boston’da sokaklardan toplanan karlar park yerlerine dökülüyor. Kar yığınlarını eritmek için özel makinalar kullanılıyor.

Boston Belediyesi başkanı Marty Walsh, “İnsanların artık yorgun düştüğünün farkındayım. Bu kadar çok karın içinde ne yapacaklarını şaşırdılar. Bu yılki durum çok farklı. Boston’a 23 Ocak’tan bu yana neredeyse iki buçuk metre kar yağışı düştü. Bu ölçüm, Boston’da tüm zamanların ikinci en çok kar yağışı anlamına geliyor,” diyor.

Boston’a bugünden itibaren yeni bir kar yağışı dalgası daha bekleniyor.

Philadelphia’da itfaiyecilerin çıkan yangını söndürmeye çalıştıkları bina, tamamen buzla kaplandı.

Güneydoğu eyaletlerinden Georgia’da buzların ağırlığına dayanamayıp kırılan ağaç dalları, çok sayıda elektrik hattını kopardı. Binlerce eve elektrik verilemedi.

Georgia’da yaşayan vatandaşlardan Thomas Costello: “Arka bahçemdeki 6 bin metrekarelik alan ağaçlarla kaplı. Ağaçların yarısından fazlasının tepeleri yere indi. Sanki arka bahçemden kasırga geçmiş gibi.”

Ancak dondurucu soğuklar, Amerika-Kanada sınırındaki Niagara Şelalesi’ni görmeye giden turistleri caydıramadı.

Buzlarla kaplı şelalenin oluşturduğu muhteşem görüntü, turistlerin nefesini kesti.

Turist Emmanuel Leblanc, “Şelaleden fışkıran su damlacıkları havada adeta bulut oluşturuyor. Harika bir görüntü. Doğanın gücü hepimizden daha büyük” diyor.

Amerika’nın doğu eyaletleri bu hafta boyunca da dondurucu soğukların etkisinde kalmaya devam edecek.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG