Erişilebilirlik

Almanya İki Terör Zanlısını Serbest Bıraktı


Almanya’da terör saldırısı planlama şüphesiyle gözaltına alınan iki kişi delil yetersizliğinden serbest bırakıldı. Tagesspiegel gazetesi, tutuklanan kişilerin IŞİD bağlantısının olduğunu ve Dortmund kentinde saldırı düzenleme planı yaptıklarını yazdı.

Almanya’da terör saldırısı planlama şüphesiyle gözaltına alınan iki kişi serbest bırakıldı.

Polis teşkilatından yapılan açıklamada iki şüphelinin delil yetersizliğinden serbest bırakıldığı bildirildi. İki şüpheli, Berlin yakınlarında bir İslam kültür merkezine düzenlenen baskın sonrasında tutuklanmıştı.

Baskından sonra tutuklanan iki kişinin aracının etrafı, aracın içinde şüpheli bir nesne olduğu iddiası üzerine güvenlik kordonuna alındı. Ancak araçta silah ya da patlayıcı olmadığı anlaşıldı.

Alman yetkililer tutuklanan kişilerin kimliklerine dair olarak sadece yaşlarının 28 ve 46 olduğu bilgisini paylaştı. İki kişinin saldırı planına ilişkin de herhangi bir açıklama yapılmadı. Soruşturmanın sürdüğü bildiriliyor.

Alman Tagesspiegel gazetesi, güvenlik kaynaklarından aldığı verilere dayanarak, tutuklanan kişilerin IŞİD bağlantısının olduğunu ve ülkenin batısındaki Dortmund kentinde saldırı düzenleme planı yaptıklarını yazdı.

Yetkililer, tutuklanan şüphelilerden birinin Suriyeli, diğerininse Tunuslu olduğuna ilişkin bilgiyi de doğrulamadı.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG